Vengriškas obuolių pyragas

Vengriškas obuolių pyragas

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
55 min.

Apie receptą

Tai ne klaida – tai tikrai ne Vienos, o vengriškas obuolių pyragas. Laimei, Austrijos-Vengrijos laikais tautų kulinarinės tradicijos susimaišė, o Vienos pyragas įgavo vengriškų bruožų. Paskutiniam „Apple Spas“ labai norėjau iškepti ką nors ypatingo, o ne pabodusį Vienos obuolių pyragą. Visai atsitiktinai paieškos sistema prie Vienos obuolių pyrago man davė vengrišką. Išstudijavau receptą, gaminau – gavosi labai gerai. Plius vienas variantas, kaip naudoti obuolius naminiam kepimui. Tikiuosi, kad receptas jums patiks ir bus naudingas.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    7 vnt
  • Sviestas
    120 gramų
  • Manų kruopos
    160 gramų
  • Maltas cinamonas
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kvietiniai miltai
    130 gramų
  • Cukrus
    180 gramų
  • Kepimo milteliai
    7 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia sumaišykite visus birius ingredientus – miltus, manų kruopas, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną.
    1. Pirmiausia sumaišykite visus birius ingredientus – miltus, manų kruopas, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną.
  • Obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
    2. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  • Reklama
  • Paimkite kepimo formą, išklokite ją kepimo popieriumi ir gausiai ištepkite sviestu.
    3. Paimkite kepimo formą, išklokite ją kepimo popieriumi ir gausiai ištepkite sviestu.
  • Pirmiausia užpilkite ploną sauso mišinio sluoksnį. Išlyginkime.
    4. Pirmiausia užpilkite ploną sauso mišinio sluoksnį. Išlyginkime.
  • Reklama
  • Dabar išklokite maždaug tokio paties storio tarkuotų obuolių sluoksnį.
    5. Dabar išklokite maždaug tokio paties storio tarkuotų obuolių sluoksnį.
  • Kitas žingsnis yra paprastas: išdėliokite sluoksnius po vieną, o sausas sluoksnis turi likti viršuje. Viršų viską apibarstykite tarkuotu ...
    6. Kitas žingsnis yra paprastas: išdėliokite sluoksnius po vieną, o sausas sluoksnis turi likti viršuje. Viršų viską apibarstykite tarkuotu sviestu.
  • Reklama
  • Kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės rudos spalvos. Skanaus!
    7. Kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės rudos spalvos. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai