Vengriškas obuolių pyragas
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Tai ne klaida – tai tikrai ne Vienos, o vengriškas obuolių pyragas. Laimei, Austrijos-Vengrijos laikais tautų kulinarinės tradicijos susimaišė, o Vienos pyragas įgavo vengriškų bruožų. Paskutiniam „Apple Spas“ labai norėjau iškepti ką nors ypatingo, o ne pabodusį Vienos obuolių pyragą. Visai atsitiktinai paieškos sistema prie Vienos obuolių pyrago man davė vengrišką. Išstudijavau receptą, gaminau – gavosi labai gerai. Plius vienas variantas, kaip naudoti obuolius naminiam kepimui. Tikiuosi, kad receptas jums patiks ir bus naudingas.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai7 vnt
-
Sviestas120 gramų
-
Manų kruopos160 gramų
-
Maltas cinamonas1/2 arbatinio šaukštelio
-
Kvietiniai miltai130 gramų
-
Cukrus180 gramų
-
Kepimo milteliai7 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia sumaišykite visus birius ingredientus – miltus, manų kruopas, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną.
-
2. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
-
Reklama
-
3. Paimkite kepimo formą, išklokite ją kepimo popieriumi ir gausiai ištepkite sviestu.
-
4. Pirmiausia užpilkite ploną sauso mišinio sluoksnį. Išlyginkime.
-
Reklama
-
5. Dabar išklokite maždaug tokio paties storio tarkuotų obuolių sluoksnį.
-
6. Kitas žingsnis yra paprastas: išdėliokite sluoksnius po vieną, o sausas sluoksnis turi likti viršuje. Viršų viską apibarstykite tarkuotu sviestu.
-
Reklama
-
7. Kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės rudos spalvos. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama