Velykinis vyniotinis su riešutais ir razinomis
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Jei nesate pasiruošę apsiriboti velykiniais pyragais ant šventinio stalo, patariu atidžiau pažvelgti į šį paprastą ir labai sėkmingą velykinio vyniotinio su riešutais ir razinomis gaminimo būdą. Iš nurodyto ingredientų kiekio gausite du didelius suktinukus, kurių užteks pavaišinti šeimą ir svečius. Šiuo atveju naudojami tik graikiniai riešutai, bet galite įdėti migdolų, anakardžių, lazdyno riešutų, kad įdaras būtų dar įdomesnis. Razinų mažai, bet tai mano skoniui, galima dėti ir daugiau.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pakelis sausų mielių1 vnt
-
Kiaušinis2 vnt (+ 3 tryniai)
-
Pienas120 mililitrų
-
Sviestas100 gramų
-
Aliejus50 mililitrų
-
Cukrus4~5 šaukštai
-
Druska3/4 arbatiniai šaukšteliai
-
Miltai850~950 gramų
-
Riešutai3 stiklinės
-
Razinos1 stiklinė
-
Cukrus įdaruipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Giliame dubenyje išplakite 2 kiaušinius ir 2 trynius su cukrumi. Įpilkite ištirpinto sviesto, augalinio aliejaus ir pieno. Viską kruopščiai išmaišykite. Į gilų dubenį persijokite miltus su druska ir suberkite mieles. Supilkite skystus ingredientus.
-
2. Rankomis kruopščiai išminkykite tešlą, kad ji būtų minkšta ir elastinga. Visų miltų geriau nedėti iš karto, o įmaišyti pagal poreikį.
-
Reklama
-
3. Tešlą uždenkite plėvele ar rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad pakiltų porai valandų. Po pirmojo priėjimo galite minkyti ir vėl kildinti.
-
4. Įdarui riešutus sutriname blenderiu arba mėsmale. Razinas nuplaukite, porą minučių užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai nusausinkite.
-
Reklama
-
5. Tešlą padalinkite per pusę ir iškočiokite plonu sluoksniu. Pabarstykite riešutais, paskirstykite razinas ir įberkite cukraus pagal skonį.
-
6. Švelniai suvyniokite tešlos lakštą.
-
Reklama
-
7. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir sutepkite suktinukus išplaktu tryniu. Siųsti į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
-
8. Kepkite iki auksinės rudos spalvos, apie 40-50 minučių. Prieš patiekdami šiek tiek atvėsinkite. Linksmų jums švenčių!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama