Vegetariškas mėsainis
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Bet kurio mėsainio širdis yra kotletas. Siūlau išbandyti vegetarišką mėsainių variantą su avinžirniais ir avižinių dribsnių paplotėliu. Jei valgote veganišką ar liesą, ne griežtą meniu, šie mėsainiai gali būti vienas iš jūsų mėgstamiausių užkandžių darbe, namuose ar išvykose. Avinžirniai turi tik daugybę teigiamų savybių. Remdamiesi avinžirnių kotleto receptu, galite sukurti savo mėsainį su bet kokiais jums patinkančiais priedais. Be jokios abejonės, tai sotus ir sveikas patiekalas!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avinžirniai200 gramų
-
Avižiniai dribsniai100 gramų
-
Morkos0,5 vnt
-
Svogūnai0,5 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Alyvuogių aliejus1 arbatinis šaukštelis
-
Citrinų sultys1 valgomasis šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Džiovintas česnakaspagal skonį (maltas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuotraukoje pavaizduota tik tai, ko mums reikia avinžirnių kotletams gaminti. Naudokite bet kokį jums patinkantį įdarą.
-
2. Avinžirnius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite atvėsti. Tada nuplaukite, virkite, kol suminkštės ir nusausinkite kiaurasamtyje. Perkelkite į blenderio dubenį.
-
Reklama
-
3. Sutrinkite iki vientisos masės ir perkelkite į gilų dubenį.
-
4. Supilkite avižinius dribsnius į maišytuvo dubenį.
-
Reklama
-
5. Sudėkite tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną, kiaušinį ir alyvuogių aliejų.
-
6. Viską sumalkite iki tyrės.
-
Reklama
-
7. Sumaišykite avižinius dribsnius ir kapotus avinžirnius. Įpilkite citrinos sulčių, druskos ir prieskonių pagal skonį.
-
8. Viską kruopščiai išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Iš gauto faršo suformuokite apvalius kotletus.
-
10. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
11. Kai visi kotletai yra paruošti, pradedame rinkti mėsainį. Bandelę perpjaukite pusiau, paskrudinkite keptuvėje arba skrudintuve. Pirmiausia dėkite avinžirnių kotletą.
-
12. Ant viršaus dedame pomidorą.
-
13. Salotos ir šiek tiek raudonojo svogūno.
-
Reklama
-
14. Ir šviežių agurkų pabaigoje.
-
15. Antrą bandelės pusę patepkite saldžiomis garstyčiomis arba bet kokiu padažu pagal skonį, uždėkite ant viršaus. Sveikas ir, svarbiausia, skanus daržovių mėsainis paruoštas!
-
16. Dėka daržovių, mėsainis yra sultingas, o avinžirnių kotletas padaro užkandį sotesnį ir maistingesnį! Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama