Vegetariškas mėsainis

Vegetariškas mėsainis

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Bet kurio mėsainio širdis yra kotletas. Siūlau išbandyti vegetarišką mėsainių variantą su avinžirniais ir avižinių dribsnių paplotėliu. Jei valgote veganišką ar liesą, ne griežtą meniu, šie mėsainiai gali būti vienas iš jūsų mėgstamiausių užkandžių darbe, namuose ar išvykose. Avinžirniai turi tik daugybę teigiamų savybių. Remdamiesi avinžirnių kotleto receptu, galite sukurti savo mėsainį su bet kokiais jums patinkančiais priedais. Be jokios abejonės, tai sotus ir sveikas patiekalas!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avinžirniai
    200 gramų
  • Avižiniai dribsniai
    100 gramų
  • Morkos
    0,5 vnt
  • Svogūnai
    0,5 vnt
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Alyvuogių aliejus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinų sultys
    1 valgomasis šaukštas
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Džiovintas česnakas
    pagal skonį (maltas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuotraukoje pavaizduota tik tai, ko mums reikia avinžirnių kotletams gaminti. Naudokite bet ko...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuotraukoje pavaizduota tik tai, ko mums reikia avinžirnių kotletams gaminti. Naudokite bet kokį jums patinkantį įdarą.
  • Avinžirnius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite atvėsti. Tada nuplaukite, virkite, kol suminkštės ir nusausinkite kiaurasamtyje. Per...
    2. Avinžirnius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite atvėsti. Tada nuplaukite, virkite, kol suminkštės ir nusausinkite kiaurasamtyje. Perkelkite į blenderio dubenį.
  • Reklama
  • Sutrinkite iki vientisos masės ir perkelkite į gilų dubenį.
    3. Sutrinkite iki vientisos masės ir perkelkite į gilų dubenį.
  • Supilkite avižinius dribsnius į maišytuvo dubenį.
    4. Supilkite avižinius dribsnius į maišytuvo dubenį.
  • Reklama
  • Sudėkite tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną, kiaušinį ir alyvuogių aliejų.
    5. Sudėkite tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną, kiaušinį ir alyvuogių aliejų.
  • Viską sumalkite iki tyrės.
    6. Viską sumalkite iki tyrės.
  • Reklama
  • Sumaišykite avižinius dribsnius ir kapotus avinžirnius. Įpilkite citrinos sulčių, druskos ir prieskonių pagal skonį.
    7. Sumaišykite avižinius dribsnius ir kapotus avinžirnius. Įpilkite citrinos sulčių, druskos ir prieskonių pagal skonį.
  • Viską kruopščiai išmaišykite.
    8. Viską kruopščiai išmaišykite.
  • Reklama
  • Iš gauto faršo suformuokite apvalius kotletus.
    9. Iš gauto faršo suformuokite apvalius kotletus.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
    10. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Kai visi kotletai yra paruošti, pradedame rinkti mėsainį. Bandelę perpjaukite pusiau, paskrudinkite keptuvėje arba skrudintuve. Pirmiausi...
    11. Kai visi kotletai yra paruošti, pradedame rinkti mėsainį. Bandelę perpjaukite pusiau, paskrudinkite keptuvėje arba skrudintuve. Pirmiausia dėkite avinžirnių kotletą.
  • Ant viršaus dedame pomidorą.
    12. Ant viršaus dedame pomidorą.
  • Salotos ir šiek tiek raudonojo svogūno.
    13. Salotos ir šiek tiek raudonojo svogūno.
  • Reklama
  • Ir šviežių agurkų pabaigoje.
    14. Ir šviežių agurkų pabaigoje.
  • Antrą bandelės pusę patepkite saldžiomis garstyčiomis arba bet kokiu padažu pagal skonį, uždėkite ant viršaus. Sveikas ir, svarbiausia, s...
    15. Antrą bandelės pusę patepkite saldžiomis garstyčiomis arba bet kokiu padažu pagal skonį, uždėkite ant viršaus. Sveikas ir, svarbiausia, skanus daržovių mėsainis paruoštas!
  • Dėka daržovių, mėsainis yra sultingas, o avinžirnių kotletas padaro užkandį sotesnį ir maistingesnį! Skanaus!
    16. Dėka daržovių, mėsainis yra sultingas, o avinžirnių kotletas padaro užkandį sotesnį ir maistingesnį! Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai