Varškės vyniotinis su spanguolėmis

Varškės vyniotinis su spanguolėmis

5 (1 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Varškės kepiniai yra patys geriausi prie puodelio arbatos. Siūlau spanguolių vyniotinį. Jis paruošiamas lengvai ir paprastai. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad varškės ir spanguolių vyniotinis ilgai išlieka minkštas. Rinkdamiesi varškę tešlai, pirmenybę teikite labiau vienalyčiam, nerūgščiam ir nelabai drėgnam produktui. Šios savybės daro įtaką kepimui ir vyniotinio skoniui. Taip pat verta paminėti, kad įdaras irgi turi turėti minimalų drėgmės kiekį. Kepant su drėgnu įdaru, varškės kepiniai tampa labai drėgni, o tai turi įtakos ir kepimui. Apsvarstykite niuansus ir kepinys jus pradžiugins savo skoniu. Dalinuosi receptu!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė 9%
    150 gramų
  • Kiaušinis
    2 gabalėliai (1 tešloje, 1 vyniotiniui sutepti)
  • Cukrus
    60 gramų (1~2 šaukštai įdarui)
  • Augalinis aliejus
    40 mililitrų
  • Kepimo milteliai tešlai
    1,5 šaukštelio
  • Kvietiniai miltai
    180~200 gramų
  • Spanguolės
    120 gramų (šviežios)
  • Džiovintos spanguolės
    30~40 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Paruoškite įdarą. Šviežias spanguoles sumaišykite su cukrumi. Sutrinkite šakute.
    2. Paruoškite įdarą. Šviežias spanguoles sumaišykite su cukrumi. Sutrinkite šakute.
  • Reklama
  • Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, cukrų.
    3. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, cukrų.
  • Įpilkite augalinio aliejaus, žiupsnelį druskos. Plakame rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
    4. Įpilkite augalinio aliejaus, žiupsnelį druskos. Plakame rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Suberkite miltus, kepimo miltelius.
    5. Suberkite miltus, kepimo miltelius.
  • Pradėkite minkyti tešlą šakute. Kai tik tešla pradeda kauptis į gabalus, minkykite rankomis.
    6. Pradėkite minkyti tešlą šakute. Kai tik tešla pradeda kauptis į gabalus, minkykite rankomis.
  • Reklama
  • Paruošta tešla turi būti lygi, minkšta, lanksti ir šiek tiek limpanti prie rankų. Tešlą suapvalinkite, sudėkite į dubenį, uždenkite rankš...
    7. Paruošta tešla turi būti lygi, minkšta, lanksti ir šiek tiek limpanti prie rankų. Tešlą suapvalinkite, sudėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu. Palikite kambario temperatūroje 15 minučių.
  • Praėjus laikui, padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus. Lengvai pabarstykite miltais.
    8. Praėjus laikui, padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus. Lengvai pabarstykite miltais.
  • Reklama
  • Tešlą iškočiokite į 0,3 cm storio sluoksnį. Nuvalykite sultis iš įdaro ir padėkite ant sluoksnio. Ant viršaus pabarstykite džiovintų span...
    9. Tešlą iškočiokite į 0,3 cm storio sluoksnį. Nuvalykite sultis iš įdaro ir padėkite ant sluoksnio. Ant viršaus pabarstykite džiovintų spanguolių.
  • Paruoškite tešlos sluoksnį su įdaru, pradėkite sukti į sluoksnį iš ilgosios pusės. Susikite kiek įmanoma stipriau.
    10. Paruoškite tešlos sluoksnį su įdaru, pradėkite sukti į sluoksnį iš ilgosios pusės. Susikite kiek įmanoma stipriau.
  • Reklama
  • Gautą vyniotinį perkelkite į kepimo skardą. Aptepkite jį plaktu kiaušiniu ir šakute pabraižykite kad susidarytų banguotas raštas. Tai nep...
    11. Gautą vyniotinį perkelkite į kepimo skardą. Aptepkite jį plaktu kiaušiniu ir šakute pabraižykite kad susidarytų banguotas raštas. Tai neprivaloma. Įdėkite vyniotinį į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 45-50 minučių.
  • Perkelkite gatavą vyniotinį ant lentelės ir gerai atvėsinkite. Tada galite patiekti prie stalo.
    12. Perkelkite gatavą vyniotinį ant lentelės ir gerai atvėsinkite. Tada galite patiekti prie stalo.
  • Gero apetito!
    13. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai