Varškės užkepėlė su migdolų miltais
4 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Labai skanus ir švelnus varškės apkepas su migdolų miltais patiks ir vaikams, ir suaugusiems! Tiesiogine to žodžio prasme tirpsta burnoje! Neįtikėtinai skanus ir švelnus apkepas su maloniu riešutų skoniu ir aromatu. Šis apkepas tinka tiems, kurie laikosi sveikos mitybos arba mažai angliavandenių. Jei migdolų miltų neturite, riešutus galite sumalti kavamale arba malūnėlyje. Rinkitės kokybišką, natūralų saldiklį arba naudokite kitą natūralų saldiklį, pavyzdžiui, agavų ar topinambų sirupą. Į apkepą galite įdėti džiovintų vaisių, šviežių uogų ar vaisių, taip pat bet kokių kvapiųjų medžiagų pagal skonį. Kad apkepas būtų skanus, purus ir gerai išlaikytų formą, naudokite sausą varškę. Kad tekstūra būtų lygesnė, masę galite pertrinti blenderiu.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškės500 gramų (liesa)
-
Migdolų miltai2 šaukštai
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Saldiklispagal skonį
-
Lydytas sviestas2 arbatiniai šaukšteliai
-
Kokoso drožlės20 gramų (nebūtina)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus apkepui reikalingus ingredientus. Varškę naudojau 5 % riebumo.
-
2. Į tinkamą dubenį suberkite varškę, įpilkite saldiklio.
-
Reklama
-
3. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite, kad ingredientai susimaišytų.
-
4. Suberkite migdolų miltus, kepimo miltelius. Jei norite, išmaišykite šakute arba blenderiu.
-
Reklama
-
5. Jei norite, įdėkite kokoso ar migdolų drožlių, jos suteiks apkepui malonų aromatą.
-
6. Įpilkite lydyto sviesto ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Kitą pusę ištirpinto sviesto sutepkite ant kepimo skardos.
-
8. Sudėkite varškės masę į formą, išlyginkite. Dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min.
-
Reklama
-
9. Išimkite apskrudusį apkepą ir leiskite visiškai atvėsti. Papuoškite pagal pageidavimą.
-
10. Patiekite su puodeliu aromatingos arbatos ar kavos arba su šaltu pienu. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama