Varškės spurgos
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Varškės spurgos gali būti patiekiamos kaip desertas arba kaip popietinis užkandis ar pusryčiai. Siūlau atkreipti dėmesį į paprastą spurgų receptą. Tešlos gabaliukai turėtų būti pagaminti 50-70 gramų svorio. Kepant spurgų tūris didėja. Iš anksto pasirūpinkite erdviu puodu. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad būtina palaikyti vidutinę kaitrą. Tai turi įtakos varškės spurgų pasirengimui. Jei abejojate, paimkite ilgą medinį iešmelį ir pradurkite spurgą. Iešmelis turi išeiti visiškai sausas, be šlapios tešlos. Atsižvelgiant į niuansus ir vadovaujantis receptu, varškės spurgos džiugins savo skoniu.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Varškė 9%500 gramų
-
Kvietiniai miltai150~170 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Soda2/3 arbatinio šaukštelio
-
Kepimo milteliai tešlai1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus400 mililitrų (spurgų kepimui)
-
Vanilėpagal skonį
-
Manų kruopos3 (spurgoms apvolioti)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje šakute išplakti kiaušinius, cukrų ir vanilę.
-
Reklama
-
3. Varškę pertrinkite per sietelį arba mėsmalę. Įdėkite į kiaušinių mišinį. Išmaišykite.
-
4. Suberkite miltus, kepimo miltelius, soda.
-
Reklama
-
5. Minkykite minkštą ir lanksčią tešlą. Jis turėtų šiek tiek prilipti prie rankų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite ant stalo 30 minučių.
-
6. Pasibaigus laikui, tešlą padalinkite į 50-70 gramų svorio gabalėlius. Apvoliokite manų kruopose.
-
Reklama
-
7. Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje arba puode. Sumažinkite šilumą iki vidutinio. Panardinkite paruoštas spurgas. Kepkite, apversdami, 7-10 minučių.
-
8. Kai spurgos tolygiai paruduos, išimkite jas iš puodo.
-
Reklama
-
9. Perkelkite spurgas į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama