Varškės spurgos

Varškės spurgos

5 (1 įvertinimai)

3

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Varškės spurgos gali būti patiekiamos kaip desertas arba kaip popietinis užkandis ar pusryčiai. Siūlau atkreipti dėmesį į paprastą spurgų receptą. Tešlos gabaliukai turėtų būti pagaminti 50-70 gramų svorio. Kepant spurgų tūris didėja. Iš anksto pasirūpinkite erdviu puodu. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad būtina palaikyti vidutinę kaitrą. Tai turi įtakos varškės spurgų pasirengimui. Jei abejojate, paimkite ilgą medinį iešmelį ir pradurkite spurgą. Iešmelis turi išeiti visiškai sausas, be šlapios tešlos. Atsižvelgiant į niuansus ir vadovaujantis receptu, varškės spurgos džiugins savo skoniu.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Varškė 9%
    500 gramų
  • Kvietiniai miltai
    150~170 gramų
  • Cukrus
    100 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Soda
    2/3 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai tešlai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    400 mililitrų (spurgų kepimui)
  • Vanilė
    pagal skonį
  • Manų kruopos
    3 (spurgoms apvolioti)
Kaip pagaminti
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje šakute išplakti kiaušinius, cukrų ir vanilę.
    2. Dubenyje šakute išplakti kiaušinius, cukrų ir vanilę.
  • Varškę pertrinkite per sietelį arba mėsmalę. Įdėkite į kiaušinių mišinį. Išmaišykite.
    3. Varškę pertrinkite per sietelį arba mėsmalę. Įdėkite į kiaušinių mišinį. Išmaišykite.
  • Suberkite miltus, kepimo miltelius, soda.
    4. Suberkite miltus, kepimo miltelius, soda.
  • Minkykite minkštą ir lanksčią tešlą. Jis turėtų šiek tiek prilipti prie rankų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite ant stalo 30 minučių.
    5. Minkykite minkštą ir lanksčią tešlą. Jis turėtų šiek tiek prilipti prie rankų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite ant stalo 30 minučių.
  • Pasibaigus laikui, tešlą padalinkite į 50-70 gramų svorio gabalėlius. Apvoliokite manų kruopose.
    6. Pasibaigus laikui, tešlą padalinkite į 50-70 gramų svorio gabalėlius. Apvoliokite manų kruopose.
  • Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje arba puode. Sumažinkite šilumą iki vidutinio. Panardinkite paruoštas spurgas. Kepkite, apversdami, ...
    7. Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje arba puode. Sumažinkite šilumą iki vidutinio. Panardinkite paruoštas spurgas. Kepkite, apversdami, 7-10 minučių.
  • Kai spurgos tolygiai paruduos, išimkite jas iš puodo.
    8. Kai spurgos tolygiai paruduos, išimkite jas iš puodo.
  • Perkelkite spurgas į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
    9. Perkelkite spurgas į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai