Varškės sausainiai su morengu
5 (1 įvertinimai)
20 Porcijos
1 val. 15 min.
Apie receptą
Noriu jums parodyti tiesiog nuostabų varškės sausainių su morengu receptą. Švelnūs, traškūs, labai saldūs ir neįtikėtinai patrauklūs – idealus desertas prie arbatos vaikams ir suaugusiems. Štai klasikinis varškės sausainių su morengu receptas, tačiau jei norite, galite jį papildyti, pavyzdžiui, cinamonu, taip pat džiovintais ar cukruotais vaisiais. Tai puikus pasirinkimas naminiam kepimui, nuo kurio tiesiog negalite atsiplėšti. Kad sausainiai būtų sausesni, juos plonai supjaustykite. Jei norite minkštesnių sausainių, supjaustykite storiau.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė300 gramų
-
Miltai400~450 gramų
-
Sviestas200 gramų
-
Kiaušiniai3~4 vnt
-
Cukrus100 gramų
-
Cukraus pudra150 gramų
-
Vanilinas1 arbatinis šaukštelis
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Gaminimo procesas gana paprastas: pirmiausia į gilų dubenį įdėkite sviestą.
-
2. Suberkite cukrų.
-
Reklama
-
3. Kol kas nieko plakti nereikia, tiesiog sudėkite visus reikalingus ingredientus į dubenį. Toliau dedama varškė ir vanilė dėl skonio. Beje, į receptą galite pridėti ir citrusinių vaisių žievelės, sausainiai bus labai kvapnūs.
-
4. Atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių ir pastaruosius supilkite į dubenį.
-
Reklama
-
5. Dabar suberkite maždaug pusę miltų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Galite pradėti minkyti vienalytę tešlą. Įpilkite miltų pagal poreikį.
-
6. Rankomis gerai išminkykite tešlą, kad ji būtų minkšta. Tada suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui „pailsėti“.
-
Reklama
-
7. Norėdami paruošti morengą, sumaišykite baltymus su nedideliu kiekiu cukraus pudros ir pradėkite plakti vidutiniu greičiu.
-
8. Palaipsniui suberkite cukraus pudrą, kol susidarys standžios smailės. Į šiuos baltymus galite įpilti ir šaukštą citrinos sulčių.
-
Reklama
-
9. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 2-3 dalis. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Iškočioti gana plonai.
-
10. Paviršių ištepkite lygiu morengo sluoksniu, šiek tiek atitraukdami nuo krašto.
-
Reklama
-
11. Ir atsargiai susukti į tankų vyniotinį.
-
12. Aštriu peiliu supjaustykite ir padėkite ant kepimo skardos, išteptos riebalais arba išklotos kepimo popieriumi. Varškės sausainiai su morengu kepami 25-30 min. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama