Varškės pyragas su želė ir vaisiais
4 (17 įvertinimai)
6 Porcijos
6 val.
Apie receptą
Subtilus ir labai skanus desertas ir net be kepimo. Šis receptas turėtų būti kiekvienos šeimininkės užrašų knygelėje. Puikus pasirinkimas šventiniam stalui, būkite tikri. Švelnus, vidutiniškai saldus, su kvapniais šviežiais vaisiais ir lengva vaisių želė – tokio deserto neatsisakys nei vienas smaližius. Vaisius rinkitės pagal savo skonį, pridėkite bet kokių uogų – nuo to pyrago skonis tik pagerės. Taip pat į pyragą galite įdėti iš anksto išvirtos ir atšaldytos želė kubelius.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė700 gramų
-
Cukrus1 stiklinė
-
Grietinė1 stiklinė
-
Pienas400 mililitrų
-
Želatina40 gramų
-
Vanilinis cukrus0.5 arbatinio šaukštelio
-
Vaisių želė1 vnt (bet kokio skonio)
-
Apelsinai2 vnt
-
Kivis2 vnt Konservuoti persikai
-
Konservuoti ananasai1 vnt (stiklainis)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į nedidelį puodą supilkite pusę pieno, į pieną supilkite želatiną.
-
2. Želatiną išmaišyti piene ir palikti brinkti 20-30 min.
-
Reklama
-
3. Kai želatina išbrinks, supilkite į ją likusį pieną. Mišinį kaitiname ant silpnos ugnies, kol želatina visiškai ištirps. Išmaišykite, neleiskite mišiniui užvirti. Atidėkite į šalį, leiskite atvėsti.
-
4. Varškę sutrinkite trintuvu.
-
Reklama
-
5. Į varškę sudėkite grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų.
-
6. Ir viską gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Želės mišinį supilame į atvėsusią grietinės-varškės masę, gerai išmaišome.
-
8. Ruošiame vaisius pyragui. Apelsiną ir kivį nuvalome, supjaustome griežinėliais. Konservuotus vaisius sudėkite į kiaurasamtį, kad iš jų išsiskirtų sultys. Tada juos taip pat supjaustome griežinėliais. Nedidelę smulkintų vaisių dalį atidėkite į atskirą lėkštę – jais papuošime torto viršų.
-
Reklama
-
9. Nuimamą formą uždengiame maistine plėvele ir išklojame šiek tiek varškės mišinio, o ant jos – apelsino griežinėlius. Nedėkite per daug vaisių, varškė gali nesutvirtėti.
-
10. Apelsinų skilteles aptepame kita varškės mišinio dalimi, tada dedame ananaso griežinėlius.
-
Reklama
-
11. Ananasus aptepame varškės mišiniu, dedame kivių griežinėlius, tada vėl varškės mišinys ir persikų griežinėliai, viską apliekite likusiu varškės mišiniu. Tortą siunčiame į šaldytuvą, kad sukietėtų.
-
12. O dabar laikas pasigaminti vaisių želė. Norėdami tai padaryti, atskiesime bet kokio skonio įsigytos želė maišelį pagal jūsų pasirinkimą. Bet skiedžiame mažiau vandens - ne 0,5 litro, o 0,3. Atidėkite želė į šalį atvėsti. Mūsų tortas sustingęs, išimame iš šaldytuvo ir ant paskutinio varškės sluoksnio gražiai išdėliojame vaisius, kuriuos atidėjome tortui papuošti. Naudojau ir uogas, kurias buvau palikęs šaldytuve. Dabar atsargiai supilkite atvėsintą želė ir dėkite pyragą atgal į šaldytuvą. Tai grožis, kurį galiausiai gauname!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (17 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama