Varškės pyragas su avietėmis
3 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 40 min.
Apie receptą
Paprastas ir skanus varškės pyrago su avietėmis receptas, puikiai tinka prie puodelio arbatos. Rekomenduotina naudoti šviežias avietes.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės140 gramų
-
Varškė150 gramų
-
Kvietiniai miltai200 gramų
-
Pienas50 mililitrų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Cukrus120 gramų
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Sviestas90 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukraus pudrapagal skonį (neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite cukrų ir sviestą. Sutrinkite šakute.
-
Reklama
-
3. Įkulkite kiaušinį. Išmaišykite.
-
4. Supilkite pieną, išmaišykite šakute.
-
Reklama
-
5. Įdėkite varškės, žiupsnelį druskos. Maišykite šakute. Jei jums nepatinka baltos varškės dėmės kepiniuose, šiame etape išplakite masę trintuvu iki vientisos masės.
-
6. Suberkite miltus, kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Paruošta tešla turi būti klampi ir vienalytė.
-
8. Paimkite kepimo indą, aptepkite sviestu arba uždenkite kepimo popieriumi. Padalinkite tešlą į tris dalis. Įdėkite vieną dalį tešlos į formą ir išlyginkite.
-
Reklama
-
9. Ant tešlos dėkite pusę aviečių kiekio.
-
10. Tada vėl dalis tešlos ir likusios avietės.
-
Reklama
-
11. Likusią tešlos dalį dėkite ant aviečių sluoksnio. Išlyginti. Įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, 50 minučių.
-
12. Praėjus laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Palikite jį formoje 15 minučių.
-
13. Tada apverskite, išimkite iš formos ir palikite atvėsti ant lentos ar lėkštės.
-
Reklama
-
14. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama