Varškės pyragas

Varškės pyragas

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Papasakosiu, kaip namuose pasigaminti varškės pyragą – subtilų ir skanų desertą su traškia plutele, kuris iš pradžių buvo populiarus Amerikoje, bet pamažu „užkariavo“ visą pasaulį. Žinoma, šis varškės pyragas yra labai kaloringas dalykas, bet skanus. Ir dar gana brangu, jei perki jį jau paruoštą prekybos centre ar užsisakai kavinėje. Tačiau gaminimo ingredientai yra labai paprasti, o pats procesas taip pat yra paprastas. Todėl varškės pyragą rekomenduoju pabandyti pasigaminti namuose – jei atidžiai laikysitės žemiau pateikto recepto, jums tikrai pavyks ne prasčiau nei profesionaliems konditeriams.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    230 gramų (geriausia išsijoti)
  • Cukrus
    250 gramų (geriausia rudas)
  • Sviestas
    65 gramai
  • Vanduo
    20 mililitrų
  • Kiaušiniai
    5 vnt
  • Pienas
    3 šaukštai
  • Varškės sūris
    900 gramų (geriausia neriebi)
  • Vanilės milteliai
    1 žiupsnelis
  • Citrina
    1 vnt
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia paruoškime pyrago pagrindą. Specialiame dubenyje kruopščiai sumaišykite miltus, cukrų ir sviestą. Į gautą masę įpilkite 20 ml....
    1. Pirmiausia paruoškime pyrago pagrindą. Specialiame dubenyje kruopščiai sumaišykite miltus, cukrų ir sviestą. Į gautą masę įpilkite 20 ml. vandens.
  • Būtina minkyti kietą tešlą. Jei tešla lipni, patariu trumpam padėti į šaldytuvą.
    2. Būtina minkyti kietą tešlą. Jei tešla lipni, patariu trumpam padėti į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Į kepimo indą įdėkite iš anksto perpjautą kepimui skirtą popierių. Paruoštą tešlą dedame ant iškirpto popieriaus apskritimo ir iškočiojam...
    3. Į kepimo indą įdėkite iš anksto perpjautą kepimui skirtą popierių. Paruoštą tešlą dedame ant iškirpto popieriaus apskritimo ir iškočiojame iki apskritimo galų. Paruošta tešlos ir popieriaus ratą dedame į kepimo formą ir formuojame šonus. Tešlą kepame orkaitėje 8-10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Kol pagrindas kepa paruošime įdarą. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su cukrumi, o baltymus išplakite su citrinos sult...
    4. Kol pagrindas kepa paruošime įdarą. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su cukrumi, o baltymus išplakite su citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos iki putų. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus (2 v.š.) ir pieną, kol susidarys tiršta masė.
  • Reklama
  • Į išplaktus baltymus suberkite miltų masę, vanilės miltelius pagal skonį ir varškę – viską gerai išmaišykite. Į gautą vienalytę masę sube...
    5. Į išplaktus baltymus suberkite miltų masę, vanilės miltelius pagal skonį ir varškę – viską gerai išmaišykite. Į gautą vienalytę masę suberkite vienos citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.
  • Į iškepusio pagrindo vidų dedame įdarą. Pyragą pašaukite į orkaitę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos 180 laipsnių temperatūroje.
    6. Į iškepusio pagrindo vidų dedame įdarą. Pyragą pašaukite į orkaitę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos 180 laipsnių temperatūroje.
  • Reklama
  • Varškės pyragas yra paruoštas. Patiekite atšaldytą, pyragą galima papuošti ledų kaušeliais, aplietais tarkuotu šokoladu. Skanaus!
    7. Varškės pyragas yra paruoštas. Patiekite atšaldytą, pyragą galima papuošti ledų kaušeliais, aplietais tarkuotu šokoladu. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai