Skanus obuolių džemas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Žinoma, obuolių džemas visada išeina skanus, bet jei gaminimo metu įbersite šiek tiek apelsino žievelės ir apelsinų sulčių, rezultatas bus tiesiog neįtikėtinas! Obuolių džemas pagal šį receptą yra gražios gintaro spalvos. Džemo konsistencija pakankamai tiršta, kad ją būtų galima tepti ant traškaus skrebučio gabalėlio arba naudoti kaip pyragėlių įdarą. Uogienės skonis ryškus obuolinis, nuspalvintas apelsinų natomis. Uogienė labai gerai išsilaiko buto sandėliuke 1 metus.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai800 gramų (svoris nuvalytų obuolių)
-
Cukrus500 gramų
-
Apelsinas1 vnt
-
Vanduo50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Kruopščiai nuplaukite obuolius.
-
2. Smulkia tarka nuimkite nuo apelsino žievelę. Į puodą supilkite visą cukrų, suberkite apelsino žievelę, išspauskite visas sultis iš apelsino ir įpilkite vandens.
-
Reklama
-
3. Puodą uždėkite ant vidutinės ugnies ir virkite sirupą, kol cukrus visiškai ištirps, maišydami plaktuvu arba šaukštu.
-
4. Nulupkite obuolius ir pašalinkite sėklas. Obuolių minkštimą supjaustykite savavališkais gabalėliais ir sudėkite į puodą. Obuolius užpilkite karštu sirupu, padėkite puodą ant vidutinės ugnies - virkite nuo užvirimo 15 minučių, reguliariai maišydami šaukštu, tada nukelkite puodą nuo viryklės, uždenkite dangčiu ir palikite obuolių masę atvėsti. - tai apie 1-2 valandas.
-
Reklama
-
5. Tada vėl uždėkite puodą su obuolių mišiniu ant vidutinės ugnies ir, reguliariai maišydami šaukštu, virkite uogienę 25–30 minučių. Tuo pačiu metu sudėkite stiklainius ir dangtelius konservavimui sterilizuoti jums įprastu būdu.
-
6. Užpildykite sterilizuotus stiklainius karšta uogiene ir sandariai uždarykite dangteliais.
-
Reklama
-
7. Uogienės stiklainius apverskite dangteliais žemyn, apvyniokite juos stora antklode ir palikite lėtai atvėsti per naktį.
-
8. Ryte stiklainius su obuolių džemu galima laikyti sandėliuke ilgalaikiam saugojimui.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama