Varškės pyragaičiai su baziliku ir mocarela
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Siūlau gaminti skanius pikantiškus varškės pyragaičius su mocarelos sūriu ir šviežiu baziliku. Tai neįtikėtinai skanu! Sūrio pyragaičiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar vakarienei. Šie sūrio pyragaičiai skiriasi nuo įprastų, gaminamų iš vienos varškės. Įdėtas mocarelos sūris suteikia kreminio, malonaus skonio. Šviežio baziliko aromatas puikiai papildo jau paruoštus sūrio pyragus, ypač jį mėgstantiems. O papildomi ingredientai, su kuriais siūlau patiekti sūrio pyragus, pavers jūsų pusryčius, vakarienę ar užkandį tikru šedevru! Šis patiekalas skirtas tikriems gurmanams! Būtinai naudokite sausą varškę be išrūgų pertekliaus. Manų kruopas galima pakeisti miltais, sėlenomis arba psyllium. Vieną mocarelos sūrio rutuliuką galima pakeisti mini mocarela. Jei masė netirštoka, tuomet manų kruopų kiekį padidinkite ir apkepimui naudokite miltus. Sūrio pyragus galite kepti bet kokiame aliejuje arba kepti orkaitėje.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė350 gramų
-
Mocarelos sūris100 gramų
-
Manų kruopos2 šaukštai
-
Vištienos kiaušinis1 vnt
-
Šviežias bazilikas – 2 vnt (1 šakelė – tešloje, 1 šakelė – patiekimui)
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai (kepimui)
-
Pomidoras1 vnt (patiekimui)
-
Česnakas1 skiltelė (patiekimui)
-
Alyvuogių aliejus1 valgomasis šaukštas (patiekimui)
-
Balzamiko padažaspagal skonį (patiekimui)
-
Provanso žolelėspagal skonį (patiekimui)
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Tam, kad išgautumėte tinkamus, formą išlaikančius ir keptuvėje nesiskirstančius sūrio pyragus, rinkitės sausą varškę – tai svarbu. Jei šviežio baziliko nėra, pakeiskite džiovintu baziliku.
-
2. Į tinkamą indą suberkite varškę, pagal skonį pasūdykite ir įmuškite kiaušinį. Varškę sumaišykite su kiaušiniu.
-
Reklama
-
3. Į varškės masę suberkite manų kruopas, išmaišykite.
-
4. Mocarelos sūrio rutuliuką išimkite iš išrūgų, suplėšykite gabalėliais ir suberkite į varškės masę. Baziliko lapelius supjaustykite plonomis juostelėmis, suberkite į bendrą masę, gerai išmaišykite. Varškės masę palikite 10-15 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
-
Reklama
-
5. Pasibaigus laikui suformuokite sūrio pyragus. Jei jūsų ruošiniai blogai išlaiko formą, apvoliokite juos miltuose.
-
6. Į keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite, išdėliokite ruošinius ir kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių po dangčiu 3–4 minutes.
-
Reklama
-
7. Patiekdami pomidorą supjaustykite apskritimais, padėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite plonais griežinėliais supjaustytą česnaką. Pabarstykite džiovintais raudonėliais ir apšlakstykite balzamiko padažu. Lėkštę užpildykite sūrio pyragais, papuoškite baziliko lapeliais, lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Patiekite iš karto! Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama