Moliūgų košė

Moliūgų košė

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Moliūguose yra antioksidantų ir daug mikroelementų, todėl iš jo pagaminti patiekalai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki. Šiandien aš jums išsamiai papasakosiu, kaip paruošti moliūgų košę, kurią dažnai gaminu. Be pagrindinio ingrediento, į moliūgų košę dažnai dedama ryžių ir sorų košė. Patiekalą ruošiu su manų kruopomis, kurios neužgožia moliūgo skonio, o tik suteikia košei klampios konsistencijos. Ši košė puikiai numalšina alkį, dažniausiai ją verdu pusryčiams, bet galima valgyti ir vakarienei.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    0.5 kilogramo
  • Manų kruopos
    3 šaukštai
  • Pienas
    1 stiklinė
  • Cukrus
    2~3 šaukštai
  • Druska
    žiupsnelis
  • Sviestas
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Renkuosi nedidelį, bet sodrios spalvos vaisių, be įdubimų ir pažeidimų, kruopščiai nuplaunu ir supjaustau griežinėliais.
    1. Renkuosi nedidelį, bet sodrios spalvos vaisių, be įdubimų ir pažeidimų, kruopščiai nuplaunu ir supjaustau griežinėliais.
  • Supjausčius išimu minkštimą su sėklomis ir nupjaunu žievelę, patogiau tai daryti su daržovių skustuku.
    2. Supjausčius išimu minkštimą su sėklomis ir nupjaunu žievelę, patogiau tai daryti su daržovių skustuku.
  • Reklama
  • Paruoštus moliūgo gabalėlius susmulkinu stambia tarka arba specialiu priedu ant blenderio.
    3. Paruoštus moliūgo gabalėlius susmulkinu stambia tarka arba specialiu priedu ant blenderio.
  • Susmulkintą moliūgą suberkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu, uždėkite puodą ant silpnos ugnies ir virkite 10-15 min.
    4. Susmulkintą moliūgą suberkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu, uždėkite puodą ant silpnos ugnies ir virkite 10-15 min.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite stiklinę pieno ir virkite, kol užvirs.
    5. Į puodą supilkite stiklinę pieno ir virkite, kol užvirs.
  • Iš karto užvirus plona srovele suberti visas manų kruopas ir visą laiką maišyti. Į košę įpilkite granuliuoto cukraus ir šiek tiek druskos...
    6. Iš karto užvirus plona srovele suberti visas manų kruopas ir visą laiką maišyti. Į košę įpilkite granuliuoto cukraus ir šiek tiek druskos, išmaišykite ir virkite dar 5-10 minučių.
  • Reklama
  • Praėjus skirtam laikui, išjunkite ugnį ir įdėkite sviesto, uždenkite košę dangčiu ir palikite 10-20 minučių.
    7. Praėjus skirtam laikui, išjunkite ugnį ir įdėkite sviesto, uždenkite košę dangčiu ir palikite 10-20 minučių.
  • Rezultatas – skani ir sveika košė, kurią patiekiu karštą, gero apetito!
    8. Rezultatas – skani ir sveika košė, kurią patiekiu karštą, gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai