Moliūgų košė
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Moliūguose yra antioksidantų ir daug mikroelementų, todėl iš jo pagaminti patiekalai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki. Šiandien aš jums išsamiai papasakosiu, kaip paruošti moliūgų košę, kurią dažnai gaminu. Be pagrindinio ingrediento, į moliūgų košę dažnai dedama ryžių ir sorų košė. Patiekalą ruošiu su manų kruopomis, kurios neužgožia moliūgo skonio, o tik suteikia košei klampios konsistencijos. Ši košė puikiai numalšina alkį, dažniausiai ją verdu pusryčiams, bet galima valgyti ir vakarienei.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas0.5 kilogramo
-
Manų kruopos3 šaukštai
-
Pienas1 stiklinė
-
Cukrus2~3 šaukštai
-
Druskažiupsnelis
-
Sviestas1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Renkuosi nedidelį, bet sodrios spalvos vaisių, be įdubimų ir pažeidimų, kruopščiai nuplaunu ir supjaustau griežinėliais.
-
2. Supjausčius išimu minkštimą su sėklomis ir nupjaunu žievelę, patogiau tai daryti su daržovių skustuku.
-
Reklama
-
3. Paruoštus moliūgo gabalėlius susmulkinu stambia tarka arba specialiu priedu ant blenderio.
-
4. Susmulkintą moliūgą suberkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu, uždėkite puodą ant silpnos ugnies ir virkite 10-15 min.
-
Reklama
-
5. Į puodą supilkite stiklinę pieno ir virkite, kol užvirs.
-
6. Iš karto užvirus plona srovele suberti visas manų kruopas ir visą laiką maišyti. Į košę įpilkite granuliuoto cukraus ir šiek tiek druskos, išmaišykite ir virkite dar 5-10 minučių.
-
Reklama
-
7. Praėjus skirtam laikui, išjunkite ugnį ir įdėkite sviesto, uždenkite košę dangčiu ir palikite 10-20 minučių.
-
8. Rezultatas – skani ir sveika košė, kurią patiekiu karštą, gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama