Moliūgas orkaitėje su mėsa

Moliūgas orkaitėje su mėsa

5 (1 įvertinimai)

4-6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Moliūgas – nuostabi daržovė, kuri tinkama ir desertams, ir karštiems patiekalams, ir salotoms. Išbandykite labai originalų troškinio receptą, kuriame bulvės pakeičiamos moliūgu. Dėl savo saldumo moliūgas dažniausiai siejamas su desertais. Bet šiandien aš jums papasakosiu, kaip gaminti moliūgą orkaitėje su mėsa. Gaunamas labai skanus, sotus ir kvapnus patiekalas. O svarbiausia – tam naudojami paprasčiausi ingredientai: morkos, svogūnai, mėsa ir, žinoma, moliūgas. Morkos ir svogūnai kepami su mėsa, o po to kepami orkaitėje kartu su moliūgu. Kas gali būti lengviau?

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgų minkštimas
    500 gramų
  • Kiauliena
    300 gramų
  • Morkos
    2 vnt
  • Svogūnai
    4 vnt
  • Saulėgrąžų aliejus
    30 ml
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Malti kvapieji pipirai
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite moliūgą, išimkite sėklas ir nulupkite.
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite moliūgą, išimkite sėklas ir nulupkite.
  • Mažus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, didelius - ketvirčiais.
    2. Mažus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, didelius - ketvirčiais.
  • Reklama
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka.
    3. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  • Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Nesmulkinkite per daug, ji turėtų gerai jaustis paruoštame patiekale.
    4. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Nesmulkinkite per daug, ji turėtų gerai jaustis paruoštame patiekale.
  • Reklama
  • Nedideliame kiekyje saulėgrąžų aliejaus pakepinkite svogūną su morkomis. Kai jie taps minkšti, išdėliokite mėsą, įpilkite vandens ir troš...
    5. Nedideliame kiekyje saulėgrąžų aliejaus pakepinkite svogūną su morkomis. Kai jie taps minkšti, išdėliokite mėsą, įpilkite vandens ir troškinkite, kol mėsa pusiau iškeps.
  • Moliūgą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Moliūgas turėtų būti supjaustytas gana stambiai, palyginti su tuo, kaip įprastai pjau...
    6. Moliūgą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Moliūgas turėtų būti supjaustytas gana stambiai, palyginti su tuo, kaip įprastai pjaustote bulves, nes jis yra daug minkštesnis ir daug greičiau iškepa.
  • Reklama
  • Iškeptą mėsą su daržovėmis dėkite į karščiui atsparią keraminę formą.
    7. Iškeptą mėsą su daržovėmis dėkite į karščiui atsparią keraminę formą.
  • Ant viršaus sudėkite moliūgą, druską ir pipirus. Taip pat galite įdėti lauro lapą ir mėgstamų prieskonių.
    8. Ant viršaus sudėkite moliūgą, druską ir pipirus. Taip pat galite įdėti lauro lapą ir mėgstamų prieskonių.
  • Reklama
  • Uždenkite formą folija ir padėkite indą kepti į orkaitę 35-40 minučių.
    9. Uždenkite formą folija ir padėkite indą kepti į orkaitę 35-40 minučių.
  • Sumaišykite paruoštą patiekalą ir patiekite. Skanaus!
    10. Sumaišykite paruoštą patiekalą ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai