Lobio su vištiena ir raudonosiomis pupelėmis

Lobio su vištiena ir raudonosiomis pupelėmis

5 (1 įvertinimai)

3-4

Porcijos

30 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Lobio yra vienas populiariausių gruzinų virtuvės patiekalų, kuriame visada yra pupelių. Receptų yra daug, siūlau receptą su vištiena ir raudonosiomis pupelėmis. Nuostabiai skanus patiekalas gruziniškos virtuvės mėgėjams. Sotus vištienos ir pupelių patiekalas, troškintas prieskoniniame pomidorų padaže. Puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas visai šeimai. Patogu naudoti prieš dieną virtas pupeles, bet jei neturite laiko, išvirkite prieš pat gaminimą. Galite naudoti konservuotas pupeles savo sultyse. Pomidorų padažą galima pakeisti pomidorų pasta arba trintais pomidorais.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė
    500 gramų
  • Raudonos pupelės
    500 gramų (virtos)
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Saldžioji paprika
    1 vnt
  • Pomidorai
    3 vnt
  • Pomidorų padažas
    150 gramų
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
  • Augalinis aliejus
    2~3 šaukštai
  • Khmeli
    suneli
  • Saldžioji paprika
    1/2 arbatinio šaukštelio (prieskoniai)
  • Švieži krapai
    3~4 vnt (šakelės)
  • Šviežia kalendra
    5~6 vnt (šakelės)
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kaip pagaminti
  • Paruoškite visus lobio gamybai reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus lobio gamybai reikalingus ingredientus.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite plonomis plunksnomis pjaustytą svogūną ir pakepinkite porą minučių.
    2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite plonomis plunksnomis pjaustytą svogūną ir pakepinkite porą minučių.
  • Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais.
    3. Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Į keptuvę sudėkite vištieną, kepkite, kol vištiena taps balta.
    4. Į keptuvę sudėkite vištieną, kepkite, kol vištiena taps balta.
  • Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite plonomis juostelėmis.
    5. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite plonomis juostelėmis.
  • Kol vištiena šiek tiek pabals, įberkite prieskonių: suneli apynių, saldžiosios paprikos, maltų juodųjų pipirų. Kepkite 1 minutę.
    6. Kol vištiena šiek tiek pabals, įberkite prieskonių: suneli apynių, saldžiosios paprikos, maltų juodųjų pipirų. Kepkite 1 minutę.
  • Pomidorus supjaustykite gabalėliais, sudėkite į keptuvę prie vištienos, sudėkite pjaustytų saldžiųjų paprikų ir pomidorų padažo. Supilkit...
    7. Pomidorus supjaustykite gabalėliais, sudėkite į keptuvę prie vištienos, sudėkite pjaustytų saldžiųjų paprikų ir pomidorų padažo. Supilkite 100-150 ml. vandens, užvirinkite, pagal skonį pasūdykite ir suberkite cukrų. Troškinkite 5-7 minutes.
  • Smulkiai supjaustykite česnaką ir žoleles.
    8. Smulkiai supjaustykite česnaką ir žoleles.
  • Į keptuvę suberkite virtas pupeles, kartu troškinkite 3-4 minutes.
    9. Į keptuvę suberkite virtas pupeles, kartu troškinkite 3-4 minutes.
  • Suberkite žoleles ir česnaką, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
    10. Suberkite žoleles ir česnaką, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  • Skanaus!
    11. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai