Lobio su vištiena ir raudonosiomis pupelėmis
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Lobio yra vienas populiariausių gruzinų virtuvės patiekalų, kuriame visada yra pupelių. Receptų yra daug, siūlau receptą su vištiena ir raudonosiomis pupelėmis. Nuostabiai skanus patiekalas gruziniškos virtuvės mėgėjams. Sotus vištienos ir pupelių patiekalas, troškintas prieskoniniame pomidorų padaže. Puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas visai šeimai. Patogu naudoti prieš dieną virtas pupeles, bet jei neturite laiko, išvirkite prieš pat gaminimą. Galite naudoti konservuotas pupeles savo sultyse. Pomidorų padažą galima pakeisti pomidorų pasta arba trintais pomidorais.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė500 gramų
-
Raudonos pupelės500 gramų (virtos)
-
Svogūnai2 vnt
-
Saldžioji paprika1 vnt
-
Pomidorai3 vnt
-
Pomidorų padažas150 gramų
-
Česnakai3~4 skiltelės
-
Augalinis aliejus2~3 šaukštai
-
Khmelisuneli
-
Saldžioji paprika1/2 arbatinio šaukštelio (prieskoniai)
-
Švieži krapai3~4 vnt (šakelės)
-
Šviežia kalendra5~6 vnt (šakelės)
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus lobio gamybai reikalingus ingredientus.
-
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite plonomis plunksnomis pjaustytą svogūną ir pakepinkite porą minučių.
-
Reklama
-
3. Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais.
-
4. Į keptuvę sudėkite vištieną, kepkite, kol vištiena taps balta.
-
Reklama
-
5. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite plonomis juostelėmis.
-
6. Kol vištiena šiek tiek pabals, įberkite prieskonių: suneli apynių, saldžiosios paprikos, maltų juodųjų pipirų. Kepkite 1 minutę.
-
Reklama
-
7. Pomidorus supjaustykite gabalėliais, sudėkite į keptuvę prie vištienos, sudėkite pjaustytų saldžiųjų paprikų ir pomidorų padažo. Supilkite 100-150 ml. vandens, užvirinkite, pagal skonį pasūdykite ir suberkite cukrų. Troškinkite 5-7 minutes.
-
8. Smulkiai supjaustykite česnaką ir žoleles.
-
Reklama
-
9. Į keptuvę suberkite virtas pupeles, kartu troškinkite 3-4 minutes.
-
10. Suberkite žoleles ir česnaką, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama