Varškės ir grietinėlės desertas su šokoladu ir kava

Varškės ir grietinėlės desertas su šokoladu ir kava

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Subtilus varškės-grietinėlės desertas su sodriu šokolado-kavos skoniu pradžiugins jūsų mėgstamus ragautojus. Desertas paruoštas pridedant želatinos ir turi purios suflė struktūrą. Kuo riebesnę grietinėlę naudosite, tuo skanesnis bus desertas. Būtinai naudokite juodąjį, o ne pienišką šokoladą.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    200 gramų
  • Šokoladas
    50 gramų (juodasis)
  • Grietinėlė
    150 mililitrų (20% riebumo)
  • Medus
    50 gramų
  • Želatina
    15 gramų
  • Kava
    1 šaukštelis (tirpi)
  • Vanduo
    150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nedelsdami paruoškite visus ingredientus.
    1. Nedelsdami paruoškite visus ingredientus.
  • Visą želatiną supilkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 30 minučių, kad išbrinktų.
    2. Visą želatiną supilkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 30 minučių, kad išbrinktų.
  • Reklama
  • Tada į išbrinkusią želatiną supilkite grietinėlę ir suberkite gabalėliais susmulkintą šokoladą. Virkite mišinį ant silpnos ugnies, neužvi...
    3. Tada į išbrinkusią želatiną supilkite grietinėlę ir suberkite gabalėliais susmulkintą šokoladą. Virkite mišinį ant silpnos ugnies, neužvirdami, kol šokoladas ir išbrinkusi želatina visiškai ištirps. Rezultatas turėtų būti vienalytis mišinys.
  • Nuimkite puodą nuo viryklės ir supilkite tirpią kavą, plakite šluotele, kol visiškai ištirps.
    4. Nuimkite puodą nuo viryklės ir supilkite tirpią kavą, plakite šluotele, kol visiškai ištirps.
  • Reklama
  • Atskirame dubenyje sumaišykite varškę ir medų.
    5. Atskirame dubenyje sumaišykite varškę ir medų.
  • Šokolado-kavos mišinį plona srovele supilkite į varškę ir medų, kartu plakdami ingredientus blenderiu, kol gausis vienalytė masė.
    6. Šokolado-kavos mišinį plona srovele supilkite į varškę ir medų, kartu plakdami ingredientus blenderiu, kol gausis vienalytė masė.
  • Reklama
  • Paruoštą mišinį supilti į dubenėlius ir padėti į šaldytuvą sustingti apie 2 val.
    7. Paruoštą mišinį supilti į dubenėlius ir padėti į šaldytuvą sustingti apie 2 val.
  • Paruoštą desertą patiekite apibarstę tarkuotu šokoladu ir papuošę vaisių gabalėliais.
    8. Paruoštą desertą patiekite apibarstę tarkuotu šokoladu ir papuošę vaisių gabalėliais.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai