Varškės apkepas su džiovintomis slyvomis ir obuoliais
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 40 min.
Apie receptą
Pusryčiams ar tiesiog užkandžiui siūlau pasigaminti skanų varškės užkepą. O kad įdomesnis skonis, sultingumui pridėkite obuolį, o kvapui – džiovintas slyvas. Apkepui naudokite ne grūdėtą ir nelabai šlapią varškę, kitaip teks pertrinti per sietelį. Geriausia naudoti saldžiarūgštį obuolį, o jei jis labai sultingas – išspausti.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė300 gramų (riebi)
-
Obuolys1 vnt
-
Slyvos30 gramų (be sėklų)
-
Cukrus60 gramų
-
Manų kruopos40 gramų
-
Kiaušinis2 vnt
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druska1 žiupsnelis
-
Vanilinis cukrus10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite obuolius, slyvas užpilkite karštu vandeniu 5 minutes. Tada nuplaukite ir nusausinkite slyvas.
-
2. Į dubenį suberkite varškę, įmuškite kiaušinius, cukrų ir suberkite manų kruopas. Suberkite vanilinį cukrų, išmaišykite ir palikite pastovėti 20 min.
-
Reklama
-
3. Slyvas supjaustykite gabalėliais ir suberkite į varškės masę.
-
4. Obuolius nulupkite, sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį. Suberkite kepimo miltelius ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Perkelkite varškės masę ir išlyginkite.
-
6. Formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-55 minutes, kol iškeps. Išimkite apkepą, leiskite visiškai atvėsti ir patiekite.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama