Varškės apkepas su džiovintomis slyvomis ir obuoliais

Varškės apkepas su džiovintomis slyvomis ir obuoliais

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 40 min.

Apie receptą

Pusryčiams ar tiesiog užkandžiui siūlau pasigaminti skanų varškės užkepą. O kad įdomesnis skonis, sultingumui pridėkite obuolį, o kvapui – džiovintas slyvas. Apkepui naudokite ne grūdėtą ir nelabai šlapią varškę, kitaip teks pertrinti per sietelį. Geriausia naudoti saldžiarūgštį obuolį, o jei jis labai sultingas – išspausti.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    300 gramų (riebi)
  • Obuolys
    1 vnt
  • Slyvos
    30 gramų (be sėklų)
  • Cukrus
    60 gramų
  • Manų kruopos
    40 gramų
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite obuolius, slyvas užpilkite karštu vandeniu 5 minutes. Tada nuplaukite...
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite obuolius, slyvas užpilkite karštu vandeniu 5 minutes. Tada nuplaukite ir nusausinkite slyvas.
  • Į dubenį suberkite varškę, įmuškite kiaušinius, cukrų ir suberkite manų kruopas. Suberkite vanilinį cukrų, išmaišykite ir palikite pastov...
    2. Į dubenį suberkite varškę, įmuškite kiaušinius, cukrų ir suberkite manų kruopas. Suberkite vanilinį cukrų, išmaišykite ir palikite pastovėti 20 min.
  • Reklama
  • Slyvas supjaustykite gabalėliais ir suberkite į varškės masę.
    3. Slyvas supjaustykite gabalėliais ir suberkite į varškės masę.
  • Obuolius nulupkite, sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį. Suberkite kepimo miltelius ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
    4. Obuolius nulupkite, sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį. Suberkite kepimo miltelius ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Perkelkite varškės masę ir išlyginkite.
    5. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Perkelkite varškės masę ir išlyginkite.
  • Formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-55 minutes, kol iškeps. Išimkite apkepą, leiskite visiškai atvė...
    6. Formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-55 minutes, kol iškeps. Išimkite apkepą, leiskite visiškai atvėsti ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai