Varškės apkepas su džiovintais abrikosais ir razinomis
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Siūlau palepinti save ir savo artimuosius ne tik gardžiu, bet ir sveikuolišku desertu. Nuostabų varškės ir džiovintų vaisių derinį tikrai įvertins ir suaugusieji, ir vaikai. Čia yra tikrai šaunus variantas, kaip pasigaminti varškės apkepą su džiovintais abrikosais ir razinomis. Dėl džiovintų vaisių jis gaunasi stebėtinai švelnus ir vidutiniškai saldus. Bet jei norite, į tešlą visada galite įberti cukraus. Taip pat čia bus labai laukiamas citrusinių vaisių aromatas, todėl rekomenduoju įdėti vienos citrinos ar apelsino žievelės. Šis apkepas gali būti patiekiamas šiltas arba visiškai atvėsęs, pavyzdžiui, su grietine ar kondensuotu pienu.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė500 gramų
-
Razinos ir džiovinti abrikosai100 gramų
-
Miltai50 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Vanilinis cukruspagal skonį
-
Citrusinių vaisių žievelė1 vnt (neprivaloma)
-
Sviestas1 šaukštas
Gaminimo eiga
-
1. Į gilų dubenį suberkite varškę ir įmuškite kiaušinį. Iš pradžių varškę galite pertrinti per sietelį, jei ji grūdėta.
-
2. Suberkite miltus. Galima naudoti ir manų kruopas, bet tik šiek tiek, kad apkepas nebūtų guminis.
-
Reklama
-
3. Dėl skonio įberkite vanilinio cukraus. Viską kruopščiai išmaišykite.
-
4. Džiovintus abrikosus supjaustykite mažais gabalėliais. Galite džiovintus vaisius iš anksto mirkyti karštame vandenyje, bet aš to nedariau.
-
Reklama
-
5. Į varškės mišinį suberkite džiovintus abrikosus ir razinas.
-
6. Truputis žievelės sodriam skoniui.
-
Reklama
-
7. Karščiui atsparų indą kruopščiai ištepkite sviestu. Varškę dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
-
8. Kepkite iki auksinės rudos spalvos, apie 35–45 minutes.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama