Varškės apkepas su baltuoju šokoladu
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
12 val.
Apie receptą
Varškės apkepas, su baltuoju šokoladu, yra švelnus, purus ir vidutiniškai saldus. Tai puikus pusryčių ar popietės užkandis visai šeimai. Apkepui rinkitės riebią varškę, tada jis bus minkšta. Apkepas yra paruoštas, kai palietus viršų nevirpa. Galima patiekti su grietine, uogiene ir šviežiomis uogomis.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė 9%220 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Grietinėlė70 mililitrų (30% riebumo ir daugiau)
-
Baltas šokoladas70 gramų
-
Cukrus30 gramų
-
Pienas2 šaukštai
-
Kukurūzų krakmolas2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Vanilinis cukrus10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Baltąjį šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite vandens vonelėje.
-
Reklama
-
3. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir plakite iki purios masės.
-
4. Supilkite grietinėlę į kiaušinius ir švelniai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Į dubenį supilkite ištirpintą šokoladą ir išmaišykite.
-
6. Į masę suberkite varškę.
-
Reklama
-
7. Piene išmaišykite krakmolą ir supilkite į kiaušinių masę su varške. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
-
8. 18 centimetrų skersmens formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite varškės masę, išlyginkite.
-
Reklama
-
9. Pašaukite formą į karštą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje, kol iškeps. Po kurio laiko išimkite varškės apkepą iš orkaitės, leiskite visiškai atvėsti, 12 valandų padėkite į šaldytuvą.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama