Varškės apkepas su aguonomis ir obuoliais
3.6 (3 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei pavargote nuo įprasto apkepo skonio, pasistenkite jį paįvairinti. Pavyzdžiui, nusprendžiau įdėti obuolių ir aguonų, gavosi neįprasta ir labai skanu. Dalinuosi šiuo receptu su jumis! Aguonų mėgėjai įvertins šį receptą, pagal kurį varškės užkepėlė su aguonomis ir obuoliais tirps burnoje. Aguonos ir obuoliai puikiai dera. Geriau naudoti saldžiarūgščius arba saldžius obuolius, nes pati varškė yra gana rūgšti. Vietoj miltų recepte naudojamos manų kruopos. Patikėkite, tai idealus variantas ruošiant trapų ir minkštą apkepą, kurį su malonumu valgys net vaikai.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė500 gramų
-
Kiaušiniai2~3 vnt
-
Cukrus150 gramų
-
Manų kruopos150 gramų
-
Aguonos100~150 gramų
-
Obuoliai2~3 vnt
-
Grietinė200 gramų
-
Vanilinis cukrus20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Šis skanaus apkepo receptas yra gana paprastas. Nedelsdami išplakite varškę ir kiaušinius iki vientisos masės.
-
2. Suberkite cukrų, manų kruopas ir vanilinį cukrų.
-
Reklama
-
3. Įdėkite grietinės ir plakite toliau.
-
4. Pačioje pabaigoje suberkite aguonas.
-
Reklama
-
5. Ir sudėkite obuolius (juos nulupu, supjaustau griežinėliais, o po to puselėmis). Visą masę toliau maišome, kol ji taps vienalytė konsistencija. Jei nemėgstate, kai tešloje obuoliai per stambiai supjaustomi, sutarkuokite juos stambia tarka (aš taip eksperimentavau ir galiu pasakyti, kad pavyko).
-
6. Sudėkite tešlą į kepimo formą. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių ne aukštesnėje kaip 180 laipsnių temperatūroje.
-
Reklama
-
7. Paruoštą apkepą šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš kepimo formos.
-
8. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Jei pageidaujama, galima papuošti vaisiais, pabarstyti cukraus pudra ir net tarkuotu šokoladu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama