Varškės apkepas keptuvėje

Varškės apkepas keptuvėje

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Varškės apkepas keptuvėje – puikus sprendimas, kai orkaitė neveikia, o norisi ko nors skanaus. Patikėkite, jis gaunasi toks pat skanus ir kvapnus, kaip ir orkaitėje. Apkepas gaunasi tiesiog nepaprastai gardus. Patiekite jį su grietine arba mėgstama uogiene. Vietoj razinų varškės masėje galite naudoti bet kokius kitus džiovintus vaisius arba nedidelius šviežių vaisių gabalėlius, pavyzdžiui, obuolius.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grietinė
    200 gramų
  • Manų kruopos
    5 valgomieji šaukštai
  • Cukrus
    4 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai
    3 vienetai
  • Varškė
    500 gramų
  • Soda
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Razinos
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Razinas sudėkite į mažą dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu 15 minučių, po to nupilkite vandenį.
    2. Razinas sudėkite į mažą dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu 15 minučių, po to nupilkite vandenį.
  • Reklama
  • Erdviame dubenyje sumaišykite grietinę ir manų kruopas.
    3. Erdviame dubenyje sumaišykite grietinę ir manų kruopas.
  • Šiuos ingredientus išmaišykite ir palikite 20 minučių ramybėje. Per tą laiką manų kruopos išbrinks.
    4. Šiuos ingredientus išmaišykite ir palikite 20 minučių ramybėje. Per tą laiką manų kruopos išbrinks.
  • Reklama
  • Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir pridėkite cukrų bei druską.
    5. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir pridėkite cukrų bei druską.
  • Plakite mikseriu, kol gausite purią masę.
    6. Plakite mikseriu, kol gausite purią masę.
  • Reklama
  • Į šią kiaušinių masę sudėkite varškę.
    7. Į šią kiaušinių masę sudėkite varškę.
  • Rankiniu trintuvu sutrinkite ingredientus iki vientisos masės.
    8. Rankiniu trintuvu sutrinkite ingredientus iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Tada pridėkite grietinėje išbrinkusias manų kruopas.
    9. Tada pridėkite grietinėje išbrinkusias manų kruopas.
  • Viską išmaišykite ir įdėkite sodos, užgesintos actu.
    10. Viską išmaišykite ir įdėkite sodos, užgesintos actu.
  • Reklama
  • Sudėkite razinas, išmaišykite.
    11. Sudėkite razinas, išmaišykite.
  • Aukštomis kraštinėmis keptuvę patepkite augaliniu arba sviestu ir sudėkite visą varškės masę. Keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant ma...
    12. Aukštomis kraštinėmis keptuvę patepkite augaliniu arba sviestu ir sudėkite visą varškės masę. Keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant mažos ugnies 20 minučių.
  • Paruoštą apkepą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite ant stalo.
    13. Paruoštą apkepą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite ant stalo.
  • Reklama
  • Skanaus!
    14. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai