Varškės apkepas keptuvėje
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Varškės apkepas keptuvėje – puikus sprendimas, kai orkaitė neveikia, o norisi ko nors skanaus. Patikėkite, jis gaunasi toks pat skanus ir kvapnus, kaip ir orkaitėje. Apkepas gaunasi tiesiog nepaprastai gardus. Patiekite jį su grietine arba mėgstama uogiene. Vietoj razinų varškės masėje galite naudoti bet kokius kitus džiovintus vaisius arba nedidelius šviežių vaisių gabalėlius, pavyzdžiui, obuolius.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grietinė200 gramų
-
Manų kruopos5 valgomieji šaukštai
-
Cukrus4 valgomieji šaukštai
-
Kiaušiniai3 vienetai
-
Varškė500 gramų
-
Soda1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Razinos100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Razinas sudėkite į mažą dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu 15 minučių, po to nupilkite vandenį. -
Reklama
-
3. Erdviame dubenyje sumaišykite grietinę ir manų kruopas. -
4. Šiuos ingredientus išmaišykite ir palikite 20 minučių ramybėje. Per tą laiką manų kruopos išbrinks. -
Reklama
-
5. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir pridėkite cukrų bei druską. -
6. Plakite mikseriu, kol gausite purią masę. -
Reklama
-
7. Į šią kiaušinių masę sudėkite varškę. -
8. Rankiniu trintuvu sutrinkite ingredientus iki vientisos masės. -
Reklama
-
9. Tada pridėkite grietinėje išbrinkusias manų kruopas. -
10. Viską išmaišykite ir įdėkite sodos, užgesintos actu. -
Reklama
-
11. Sudėkite razinas, išmaišykite. -
12. Aukštomis kraštinėmis keptuvę patepkite augaliniu arba sviestu ir sudėkite visą varškės masę. Keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant mažos ugnies 20 minučių. -
13. Paruoštą apkepą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite ant stalo. -
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















