Vanilinės bandelės su cukrumi ir cinamonu

Vanilinės bandelės su cukrumi ir cinamonu

5 (3 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Šių purių, saldžių, nepaprastai skanių bandelių su cukrumi ir cinamonu aromatas į virtuvę suvilios ne tik namiškius, bet, greičiausiai, užsuks ir kaimynai. Būtinai jas iškepkite! Tešlą siūlau ruošti pridedant šviežių mielių. Rudojo cukraus įdarui naudoti nebūtina – tiks įprastas baltas cukrus.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    450 gramų
  • Pienas
    200 mililitrų (šiltas)
  • Cukrus
    60 gramų (baltas)
  • Šviežios mielės
    20 gramų
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Sviestas
    100 gramų (80 gramų tešlai, 20 gramų įdarui)
  • Vanilinas
    2 gramai
  • Rudas cukrus
    40 gramų
  • Maltas cinamonas
    2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Pieną šiek tiek pakaitinkite puode ant silpnos ugnies, iki 35-38 laipsnių temperatūros.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Pieną šiek tiek pakaitinkite puode ant silpnos ugnies, iki 35-38 laipsnių temperatūros.
  • Pirštais įtrinkite mieles į didelį dubenį ir įdėkite 1 valgomą šaukštą cukraus.
    2. Pirštais įtrinkite mieles į didelį dubenį ir įdėkite 1 valgomą šaukštą cukraus.
  • Reklama
  • Į cukrų ir mieles supilkite šiltą pieną, plakite šluotele, kol mielės visiškai ištirps ir į šį mielių mišinį įsijokite 4-5 arbatinius šau...
    3. Į cukrų ir mieles supilkite šiltą pieną, plakite šluotele, kol mielės visiškai ištirps ir į šį mielių mišinį įsijokite 4-5 arbatinius šaukštelius miltų.
  • Plaktuvu stipriai maišykite šiuos ingredientus, kol gausite vienalytį mišinį, savo konsistenciją panašią į blynų tešlą. Dubenį su tešla u...
    4. Plaktuvu stipriai maišykite šiuos ingredientus, kol gausite vienalytį mišinį, savo konsistenciją panašią į blynų tešlą. Dubenį su tešla uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
  • Reklama
  • Po pusvalandžio tešlos tūris pastebimai padidėjo ir įgavo porėtą struktūrą.
    5. Po pusvalandžio tešlos tūris pastebimai padidėjo ir įgavo porėtą struktūrą.
  • Į atskirą dubenį supilkite puode ant silpnos ugnies ištirpintą sviestą (80 gramų), suberkite baltąjį cukrų, vaniliną, įmuškite kiaušinį.
    6. Į atskirą dubenį supilkite puode ant silpnos ugnies ištirpintą sviestą (80 gramų), suberkite baltąjį cukrų, vaniliną, įmuškite kiaušinį.
  • Reklama
  • Plaktuvu intensyviai maišykite šiuos ingredientus, kol gausis vienalytis mišinys.
    7. Plaktuvu intensyviai maišykite šiuos ingredientus, kol gausis vienalytis mišinys.
  • Šį kiaušinių-sviesto mišinį supilkite į dubenį su tešla.
    8. Šį kiaušinių-sviesto mišinį supilkite į dubenį su tešla.
  • Reklama
  • Sumaišykite šiuos du mišinius šaukštu.
    9. Sumaišykite šiuos du mišinius šaukštu.
  • Dabar išsijokite miltus dalimis ir iš pradžių įmaišykite šaukštu, o paskui rankomis. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau, ...
    10. Dabar išsijokite miltus dalimis ir iš pradžių įmaišykite šaukštu, o paskui rankomis. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau, nei nurodyta ingredientuose.
  • Reklama
  • Minkykite tešlą rankomis 7-8 minutes ir pabaigoje turėtų gautis minkšta, prie rankų nelimpanti tešla. Suapvalinkite į dubenį, uždenkite v...
    11. Minkykite tešlą rankomis 7-8 minutes ir pabaigoje turėtų gautis minkšta, prie rankų nelimpanti tešla. Suapvalinkite į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kilti apie 1 val. Trisdešimtą minutę vėl išminkykite.
  • Po valandos tešlos tūris labai padidėjo.
    12. Po valandos tešlos tūris labai padidėjo.
  • Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite tešlą į maždaug 7 mm storio stačiakampį sluoksnį. Tešlos paviršių sutep...
    13. Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite tešlą į maždaug 7 mm storio stačiakampį sluoksnį. Tešlos paviršių sutepkite plonu minkšto sviesto sluoksniu (20 gramų).
  • Reklama
  • Atskirame dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną ir išmaišykite.
    14. Atskirame dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną ir išmaišykite.
  • Rudojo cukraus ir cinamono mišinį tolygiai paskirstykite ant plono sviesto sluoksnio.
    15. Rudojo cukraus ir cinamono mišinį tolygiai paskirstykite ant plono sviesto sluoksnio.
  • Tešlą susukite į ritinį ir peiliu supjaustykite lygiomis dalimis, šias dalis dėkite pjaunama puse į viršų ant kepimo popieriumi išklotos ...
    16. Tešlą susukite į ritinį ir peiliu supjaustykite lygiomis dalimis, šias dalis dėkite pjaunama puse į viršų ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Būsimas bandeles palikite tokioje padėtyje 15 minučių, o tada pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms. Nereikia atidaryti orkaitės 20 minučių.
  • Paruoštas bandeles galima patiekti iš karto. Gero apetito!
    17. Paruoštas bandeles galima patiekti iš karto. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai