Vanilinės bandelės su cukrumi ir cinamonu

Vanilinės bandelės su cukrumi ir cinamonu

5 (3 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Šių purių, saldžių, nepaprastai skanių bandelių su cukrumi ir cinamonu aromatas į virtuvę suvilios ne tik namiškius, bet, greičiausiai, užsuks ir kaimynai. Būtinai jas iškepkite! Tešlą siūlau ruošti pridedant šviežių mielių. Rudojo cukraus įdarui naudoti nebūtina – tiks įprastas baltas cukrus.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    450 gramų
  • Pienas
    200 mililitrų (šiltas)
  • Cukrus
    60 gramų (baltas)
  • Šviežios mielės
    20 gramų
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Sviestas
    100 gramų (80 gramų tešlai, 20 gramų įdarui)
  • Vanilinas
    2 gramai
  • Rudas cukrus
    40 gramų
  • Maltas cinamonas
    2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Pieną šiek tiek pakaitinkite puode ant silpnos ugnies, iki 35-38 laipsnių temperatūros.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Pieną šiek tiek pakaitinkite puode ant silpnos ugnies, iki 35-38 laipsnių temperatūros.
  • Pirštais įtrinkite mieles į didelį dubenį ir įdėkite 1 valgomą šaukštą cukraus.
    2. Pirštais įtrinkite mieles į didelį dubenį ir įdėkite 1 valgomą šaukštą cukraus.
  • Reklama
  • Į cukrų ir mieles supilkite šiltą pieną, plakite šluotele, kol mielės visiškai ištirps ir į šį mielių mišinį įsijokite 4-5 arbatinius šau...
    3. Į cukrų ir mieles supilkite šiltą pieną, plakite šluotele, kol mielės visiškai ištirps ir į šį mielių mišinį įsijokite 4-5 arbatinius šaukštelius miltų.
  • Plaktuvu stipriai maišykite šiuos ingredientus, kol gausite vienalytį mišinį, savo konsistenciją panašią į blynų tešlą. Dubenį su tešla u...
    4. Plaktuvu stipriai maišykite šiuos ingredientus, kol gausite vienalytį mišinį, savo konsistenciją panašią į blynų tešlą. Dubenį su tešla uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
  • Reklama
  • Po pusvalandžio tešlos tūris pastebimai padidėjo ir įgavo porėtą struktūrą.
    5. Po pusvalandžio tešlos tūris pastebimai padidėjo ir įgavo porėtą struktūrą.
  • Į atskirą dubenį supilkite puode ant silpnos ugnies ištirpintą sviestą (80 gramų), suberkite baltąjį cukrų, vaniliną, įmuškite kiaušinį.
    6. Į atskirą dubenį supilkite puode ant silpnos ugnies ištirpintą sviestą (80 gramų), suberkite baltąjį cukrų, vaniliną, įmuškite kiaušinį.
  • Reklama
  • Plaktuvu intensyviai maišykite šiuos ingredientus, kol gausis vienalytis mišinys.
    7. Plaktuvu intensyviai maišykite šiuos ingredientus, kol gausis vienalytis mišinys.
  • Šį kiaušinių-sviesto mišinį supilkite į dubenį su tešla.
    8. Šį kiaušinių-sviesto mišinį supilkite į dubenį su tešla.
  • Reklama
  • Sumaišykite šiuos du mišinius šaukštu.
    9. Sumaišykite šiuos du mišinius šaukštu.
  • Dabar išsijokite miltus dalimis ir iš pradžių įmaišykite šaukštu, o paskui rankomis. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau, ...
    10. Dabar išsijokite miltus dalimis ir iš pradžių įmaišykite šaukštu, o paskui rankomis. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau, nei nurodyta ingredientuose.
  • Reklama
  • Minkykite tešlą rankomis 7-8 minutes ir pabaigoje turėtų gautis minkšta, prie rankų nelimpanti tešla. Suapvalinkite į dubenį, uždenkite v...
    11. Minkykite tešlą rankomis 7-8 minutes ir pabaigoje turėtų gautis minkšta, prie rankų nelimpanti tešla. Suapvalinkite į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kilti apie 1 val. Trisdešimtą minutę vėl išminkykite.
  • Po valandos tešlos tūris labai padidėjo.
    12. Po valandos tešlos tūris labai padidėjo.
  • Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite tešlą į maždaug 7 mm storio stačiakampį sluoksnį. Tešlos paviršių sutep...
    13. Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite tešlą į maždaug 7 mm storio stačiakampį sluoksnį. Tešlos paviršių sutepkite plonu minkšto sviesto sluoksniu (20 gramų).
  • Reklama
  • Atskirame dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną ir išmaišykite.
    14. Atskirame dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną ir išmaišykite.
  • Rudojo cukraus ir cinamono mišinį tolygiai paskirstykite ant plono sviesto sluoksnio.
    15. Rudojo cukraus ir cinamono mišinį tolygiai paskirstykite ant plono sviesto sluoksnio.
  • Tešlą susukite į ritinį ir peiliu supjaustykite lygiomis dalimis, šias dalis dėkite pjaunama puse į viršų ant kepimo popieriumi išklotos ...
    16. Tešlą susukite į ritinį ir peiliu supjaustykite lygiomis dalimis, šias dalis dėkite pjaunama puse į viršų ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Būsimas bandeles palikite tokioje padėtyje 15 minučių, o tada pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms. Nereikia atidaryti orkaitės 20 minučių.
  • Paruoštas bandeles galima patiekti iš karto. Gero apetito!
    17. Paruoštas bandeles galima patiekti iš karto. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai