Vanilinės bandelės su cukrumi ir cinamonu
5 (3 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Šių purių, saldžių, nepaprastai skanių bandelių su cukrumi ir cinamonu aromatas į virtuvę suvilios ne tik namiškius, bet, greičiausiai, užsuks ir kaimynai. Būtinai jas iškepkite! Tešlą siūlau ruošti pridedant šviežių mielių. Rudojo cukraus įdarui naudoti nebūtina – tiks įprastas baltas cukrus.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai450 gramų
-
Pienas200 mililitrų (šiltas)
-
Cukrus60 gramų (baltas)
-
Šviežios mielės20 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Sviestas100 gramų (80 gramų tešlai, 20 gramų įdarui)
-
Vanilinas2 gramai
-
Rudas cukrus40 gramų
-
Maltas cinamonas2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Pieną šiek tiek pakaitinkite puode ant silpnos ugnies, iki 35-38 laipsnių temperatūros.
-
2. Pirštais įtrinkite mieles į didelį dubenį ir įdėkite 1 valgomą šaukštą cukraus.
-
Reklama
-
3. Į cukrų ir mieles supilkite šiltą pieną, plakite šluotele, kol mielės visiškai ištirps ir į šį mielių mišinį įsijokite 4-5 arbatinius šaukštelius miltų.
-
4. Plaktuvu stipriai maišykite šiuos ingredientus, kol gausite vienalytį mišinį, savo konsistenciją panašią į blynų tešlą. Dubenį su tešla uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Po pusvalandžio tešlos tūris pastebimai padidėjo ir įgavo porėtą struktūrą.
-
6. Į atskirą dubenį supilkite puode ant silpnos ugnies ištirpintą sviestą (80 gramų), suberkite baltąjį cukrų, vaniliną, įmuškite kiaušinį.
-
Reklama
-
7. Plaktuvu intensyviai maišykite šiuos ingredientus, kol gausis vienalytis mišinys.
-
8. Šį kiaušinių-sviesto mišinį supilkite į dubenį su tešla.
-
Reklama
-
9. Sumaišykite šiuos du mišinius šaukštu.
-
10. Dabar išsijokite miltus dalimis ir iš pradžių įmaišykite šaukštu, o paskui rankomis. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau, nei nurodyta ingredientuose.
-
Reklama
-
11. Minkykite tešlą rankomis 7-8 minutes ir pabaigoje turėtų gautis minkšta, prie rankų nelimpanti tešla. Suapvalinkite į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kilti apie 1 val. Trisdešimtą minutę vėl išminkykite.
-
12. Po valandos tešlos tūris labai padidėjo.
-
13. Darbo paviršių lengvai pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite tešlą į maždaug 7 mm storio stačiakampį sluoksnį. Tešlos paviršių sutepkite plonu minkšto sviesto sluoksniu (20 gramų).
-
Reklama
-
14. Atskirame dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną ir išmaišykite.
-
15. Rudojo cukraus ir cinamono mišinį tolygiai paskirstykite ant plono sviesto sluoksnio.
-
16. Tešlą susukite į ritinį ir peiliu supjaustykite lygiomis dalimis, šias dalis dėkite pjaunama puse į viršų ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Būsimas bandeles palikite tokioje padėtyje 15 minučių, o tada pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms. Nereikia atidaryti orkaitės 20 minučių.
-
17. Paruoštas bandeles galima patiekti iš karto. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama