Keksiukai su kefyru ir aguonomis
5 (2 įvertinimai)
3-4 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Skanūs, gražūs ir lengvai pagaminami keksiukai iš tešlos su kefyru. Rekomenduoju išbandyti ir pasimėgauti prie kavos ar arbatos puodelio.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kefyras150 mililitrų (3,2% riebumo)
-
Aguonos4 šaukštai
-
Augalinis aliejus130 mililitrų
-
Cukrus180 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Druska1/3 šaukštelio
-
Kepimo milteliai tešlai1,5 šaukštelio
-
Kvietiniai miltai200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Jie turėtų būti kambario temperatūros.
-
2. Sumaišykite kiaušinius ir cukrų dubenyje. Plakti mikseriu iki purios, baltos spalvos.
-
Reklama
-
3. Įpilkite kefyro, augalinio aliejaus, aguonų. Maišykite mikseriu toliau.
-
4. Suberkite miltus, kepimo miltelius.
-
Reklama
-
5. Plakite tešlą mikseriu.
-
6. Kepinių skardą sutepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu arba įdėkite popierines keksiukų formeles. Supilkite tešlą. Dėkite formą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 20-25 min. Priklausomai nuo orkaitės.
-
Reklama
-
7. Praėjus nurodytam laikui, patikrinkite, ar keksiukai iškepę, tikrinkite dantų krapštukų duriant į vidurį. Jei iškepė, išimkite keksiukus iš formos.
-
8. Palaukite kol atvės ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama