Moliūgų keksas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Moliūgų keksas – Amerikoje itin populiarus pyragas, kurį nesunku paruošti net pradedančiajam. Keksas išeina puikus – drėgnos tekstūros ir sodraus skonio. Moliūgų pyragas yra labai skanus dalykas. Labai sunku žodžiais apibūdinti moliūgų pyrago skonio turtingumą, reikia išbandyti. Na, drąsiai išbandykite – tai jums padės paprastas moliūgų kekso receptas.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Klevų sirupas1/3 stiklinės
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Miltai400 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Sūrio kremas250 gramų
-
Vanilinas1/2 arbatinio šaukštelio
-
Grietinėlė 10%4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kekso formą ištepkite sviestu arba margarinu.
-
2. Kiaušinius, klevų sirupą ir moliūgų tyrę išplakite mikseriu vidutiniu greičiu iki vientisos masės. Tada į tešlą nedidelėmis dalimis suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Pusę gautos tešlos supilkite į kekso formą.
-
Reklama
-
3. Vidutiniu maišytuvo greičiu lengvai išplakite kreminį sūrį su cukrumi ir vanile. Gautą mišinį tolygiai paskirstykite ant kepimo skardos ant pirmojo tešlos sluoksnio.
-
4. Išlyginkite.
-
Reklama
-
5. Tada sudėkite antrąją moliūgų tešlos dalį ir išlyginkite.
-
6. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 40-50 minučių.
-
Reklama
-
7. Keksą atvėsinkite.
-
8. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, kol susidarys vientisas glajus.
-
Reklama
-
9. Gautu glaistu apšlakstykite kekso viršų.
-
10. Leiskite keksui pastovėti 20-30 minučių, tada patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama