Moliūgų keksas

Moliūgų keksas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Moliūgų keksas – Amerikoje itin populiarus pyragas, kurį nesunku paruošti net pradedančiajam. Keksas išeina puikus – drėgnos tekstūros ir sodraus skonio. Moliūgų pyragas yra labai skanus dalykas. Labai sunku žodžiais apibūdinti moliūgų pyrago skonio turtingumą, reikia išbandyti. Na, drąsiai išbandykite – tai jums padės paprastas moliūgų kekso receptas.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Klevų sirupas
    1/3 stiklinės
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai
    400 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Sūrio kremas
    250 gramų
  • Vanilinas
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Grietinėlė 10%
    4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kekso formą ištepkite sviestu arba margarinu.
    1. Kekso formą ištepkite sviestu arba margarinu.
  • Kiaušinius, klevų sirupą ir moliūgų tyrę išplakite mikseriu vidutiniu greičiu iki vientisos masės. Tada į tešlą nedidelėmis dalimis suber...
    2. Kiaušinius, klevų sirupą ir moliūgų tyrę išplakite mikseriu vidutiniu greičiu iki vientisos masės. Tada į tešlą nedidelėmis dalimis suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Pusę gautos tešlos supilkite į kekso formą.
  • Reklama
  • Vidutiniu maišytuvo greičiu lengvai išplakite kreminį sūrį su cukrumi ir vanile. Gautą mišinį tolygiai paskirstykite ant kepimo skardos a...
    3. Vidutiniu maišytuvo greičiu lengvai išplakite kreminį sūrį su cukrumi ir vanile. Gautą mišinį tolygiai paskirstykite ant kepimo skardos ant pirmojo tešlos sluoksnio.
  • Išlyginkite.
    4. Išlyginkite.
  • Reklama
  • Tada sudėkite antrąją moliūgų tešlos dalį ir išlyginkite.
    5. Tada sudėkite antrąją moliūgų tešlos dalį ir išlyginkite.
  • Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 40-50 minučių.
    6. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 40-50 minučių.
  • Reklama
  • Keksą atvėsinkite.
    7. Keksą atvėsinkite.
  • Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, kol susidarys vientisas glajus.
    8. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, kol susidarys vientisas glajus.
  • Reklama
  • Gautu glaistu apšlakstykite kekso viršų.
    9. Gautu glaistu apšlakstykite kekso viršų.
  • Leiskite keksui pastovėti 20-30 minučių, tada patiekite. Gero apetito!
    10. Leiskite keksui pastovėti 20-30 minučių, tada patiekite. Gero apetito!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
  • Reklama
Rekomenduojami receptai