Uogų maskarponės pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Uogų sezono metu būtinai gaminkite šį subtilų, minkštą ir labai kvapnų pyragą su maskarpone ir šviežiomis uogomis. Tai puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliui ar draugiškiems susibūrimams. Pyragui galite naudoti bet kokias uogas, bet jei jos labai sultingos, uogas ant viršaus pabarstykite kukurūzų krakmolu. Jei mėgstate saldesnius pyragus, atvėsus pabarstykite cukraus pudra. Tai puikus pasirinkimas prie arbatos, kavos ar pieno.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Uogos /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai1 stiklinė
-
Sviestas50 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukrus130 gramų (30 gramų
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Uogos400 gramų
-
Mascarpone250 gramų
-
Grietinė100 gramų (riebi)
-
Kiaušinis2 vnt (1 vnt.
-
Bulvių krakmolas2 šaukštai (arba kukurūzų)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite. Iš anksto išimkite sviestą, kad jis būtų minkštas.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite minkštą sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos. Išplakti iki vientisos masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, sudėti į dubenį.
-
Reklama
-
3. Greitai užminkykite minkštą tešlą. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
4. Tešlą iškočiokite į apskritimą ir padėkite į 18 centimetrų skersmens formą, šonus pakelkite į viršų. Tešlos pagrindą subadyti šakute.
-
Reklama
-
5. Į dubenį sudėkite maskarponę, grietinę, cukrų ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išplakti iki vientisos masės.
-
6. Į masę suberiame krakmolą ir vėl išplakame.
-
Reklama
-
7. Į formą su tešla supilkite maskarponės masę, ant viršaus paskleiskite uogas. Aš dėjau braškių, aviečių ir mėlynių.
-
8. Pyrago formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes. Tešla turi tapti rausva, o įdaras sutirštėti ir nustoti drebėti. Išimkite iškepusį pyragą iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti, išimkite iš formos.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama