Uogų maskarponės pyragas

Uogų maskarponės pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Uogų sezono metu būtinai gaminkite šį subtilų, minkštą ir labai kvapnų pyragą su maskarpone ir šviežiomis uogomis. Tai puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliui ar draugiškiems susibūrimams. Pyragui galite naudoti bet kokias uogas, bet jei jos labai sultingos, uogas ant viršaus pabarstykite kukurūzų krakmolu. Jei mėgstate saldesnius pyragus, atvėsus pabarstykite cukraus pudra. Tai puikus pasirinkimas prie arbatos, kavos ar pieno.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Uogos / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    1 stiklinė
  • Sviestas
    50 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukrus
    130 gramų (30 gramų
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Uogos
    400 gramų
  • Mascarpone
    250 gramų
  • Grietinė
    100 gramų (riebi)
  • Kiaušinis
    2 vnt (1 vnt.
  • Bulvių krakmolas
    2 šaukštai (arba kukurūzų)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite. Iš anksto išimkite sviestą, kad jis būtų minkštas.
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir nusausinkite. Iš anksto išimkite sviestą, kad jis būtų minkštas.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite minkštą sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos. Išplakti iki vientisos masės. Miltus sumaišyti su kep...
    2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite minkštą sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos. Išplakti iki vientisos masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, sudėti į dubenį.
  • Reklama
  • Greitai užminkykite minkštą tešlą. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
    3. Greitai užminkykite minkštą tešlą. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Tešlą iškočiokite į apskritimą ir padėkite į 18 centimetrų skersmens formą, šonus pakelkite į viršų. Tešlos pagrindą subadyti šakute.
    4. Tešlą iškočiokite į apskritimą ir padėkite į 18 centimetrų skersmens formą, šonus pakelkite į viršų. Tešlos pagrindą subadyti šakute.
  • Reklama
  • Į dubenį sudėkite maskarponę, grietinę, cukrų ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išplakti iki vientisos masės.
    5. Į dubenį sudėkite maskarponę, grietinę, cukrų ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išplakti iki vientisos masės.
  • Į masę suberiame krakmolą ir vėl išplakame.
    6. Į masę suberiame krakmolą ir vėl išplakame.
  • Reklama
  • Į formą su tešla supilkite maskarponės masę, ant viršaus paskleiskite uogas. Aš dėjau braškių, aviečių ir mėlynių.
    7. Į formą su tešla supilkite maskarponės masę, ant viršaus paskleiskite uogas. Aš dėjau braškių, aviečių ir mėlynių.
  • Pyrago formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes. Tešla turi tapti rausva, o įdaras sutirštėti...
    8. Pyrago formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes. Tešla turi tapti rausva, o įdaras sutirštėti ir nustoti drebėti. Išimkite iškepusį pyragą iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti, išimkite iš formos.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai