Uogienė Asorti su pektinu

Uogienė Asorti su pektinu

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Pasiruošimo sezonu siūlau virti uogienę iš įvairių vaisių „Asorti“ su pektinu. Viename deserte gausite visą puokštę aromatų ir skonių. Uogienė bus puikus priedas prie arbatos. Pektinas yra natūralus daugelio vaisių ir uogų ingredientas. Būtent jis padaro tirštas uogienes. Pridėję pektino į ruošinius, galite žymiai sumažinti cukraus kiekį bei padaryti uogienę sveikesnę. Bet teks laikyti vėsioje patalpoje arba šaldytuve.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Abrikosai
    400 gramų
  • Nektarinai
    400 gramų
  • Persikai
    400 gramų
  • Cukrus
    600 gramų
  • Pektinas
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus uogienei gaminti.
    1. Paruoškite ingredientus uogienei gaminti.
  • Abrikosus, nektarinus ir persikus gerai nuplaukite.
    2. Abrikosus, nektarinus ir persikus gerai nuplaukite.
  • Reklama
  • Išimkite sėklas ir supjaustykite vaisius kubeliais. Mano neto svoris buvo 1 kg. Sudėkite vaisius į storadugnį puodą arba dubenį.
    3. Išimkite sėklas ir supjaustykite vaisius kubeliais. Mano neto svoris buvo 1 kg. Sudėkite vaisius į storadugnį puodą arba dubenį.
  • Supilkite cukrų.
    4. Supilkite cukrų.
  • Reklama
  • Po to galite eiti dviem būdais. Palaukite kelias valandas, kol vaisiai išskirs sultis. Arba supilkite 100 ml į puodą vandens ir padėkite ...
    5. Po to galite eiti dviem būdais. Palaukite kelias valandas, kol vaisiai išskirs sultis. Arba supilkite 100 ml į puodą vandens ir padėkite ant viryklės. Švelniai sumaišykite vaisius ir cukrų. Po 10 minučių cukrus ištirps ir galėsite pradėti virti uogienę.
  • Uogienę užvirinkite ant vidutinės ugnies. Po to sumažinkite ugnį ir virkite 20-25 minutes. Pašalinkite putas. Nukelkite puodą nuo viryklė...
    6. Uogienę užvirinkite ant vidutinės ugnies. Po to sumažinkite ugnį ir virkite 20-25 minutes. Pašalinkite putas. Nukelkite puodą nuo viryklės ir leiskite uogienei pastovėti 2-3 valandas.
  • Reklama
  • Praėjus nurodytam laikui, vėl grąžinkite puodą ant viryklės ir virkite uogienę dar 20 minučių. Pektiną ištirpinkite keliuose šaukštuose š...
    7. Praėjus nurodytam laikui, vėl grąžinkite puodą ant viryklės ir virkite uogienę dar 20 minučių. Pektiną ištirpinkite keliuose šaukštuose šalto vandens ir supilkite į uogienę, išmaišykite.
  • Virkite uogienę dar 3-4 minutes ir išjunkite.
    8. Virkite uogienę dar 3-4 minutes ir išjunkite.
  • Reklama
  • Kvepianti ir skani uogienė 'Asorti' su pektinu yra paruošta. Karštą sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite sterilizuotais dangt...
    9. Kvepianti ir skani uogienė 'Asorti' su pektinu yra paruošta. Karštą sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite sterilizuotais dangteliais. Patiekite desertui.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai