Uogienė Asorti su pektinu
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pasiruošimo sezonu siūlau virti uogienę iš įvairių vaisių „Asorti“ su pektinu. Viename deserte gausite visą puokštę aromatų ir skonių. Uogienė bus puikus priedas prie arbatos. Pektinas yra natūralus daugelio vaisių ir uogų ingredientas. Būtent jis padaro tirštas uogienes. Pridėję pektino į ruošinius, galite žymiai sumažinti cukraus kiekį bei padaryti uogienę sveikesnę. Bet teks laikyti vėsioje patalpoje arba šaldytuve.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Abrikosai400 gramų
-
Nektarinai400 gramų
-
Persikai400 gramų
-
Cukrus600 gramų
-
Pektinas10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus uogienei gaminti.
-
2. Abrikosus, nektarinus ir persikus gerai nuplaukite.
-
Reklama
-
3. Išimkite sėklas ir supjaustykite vaisius kubeliais. Mano neto svoris buvo 1 kg. Sudėkite vaisius į storadugnį puodą arba dubenį.
-
4. Supilkite cukrų.
-
Reklama
-
5. Po to galite eiti dviem būdais. Palaukite kelias valandas, kol vaisiai išskirs sultis. Arba supilkite 100 ml į puodą vandens ir padėkite ant viryklės. Švelniai sumaišykite vaisius ir cukrų. Po 10 minučių cukrus ištirps ir galėsite pradėti virti uogienę.
-
6. Uogienę užvirinkite ant vidutinės ugnies. Po to sumažinkite ugnį ir virkite 20-25 minutes. Pašalinkite putas. Nukelkite puodą nuo viryklės ir leiskite uogienei pastovėti 2-3 valandas.
-
Reklama
-
7. Praėjus nurodytam laikui, vėl grąžinkite puodą ant viryklės ir virkite uogienę dar 20 minučių. Pektiną ištirpinkite keliuose šaukštuose šalto vandens ir supilkite į uogienę, išmaišykite.
-
8. Virkite uogienę dar 3-4 minutes ir išjunkite.
-
Reklama
-
9. Kvepianti ir skani uogienė 'Asorti' su pektinu yra paruošta. Karštą sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite sterilizuotais dangteliais. Patiekite desertui.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama