Uogienė Asorti iš serbentų, aviečių ir agrastų
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
8 val.
Apie receptą
Kartais būna, kad uogų yra, bet po truputį. Nebenori valgyti ir gaila, jei jos nubyra, tada iš jų verkite uogienę. Geriausia, jei uogų šiai uogienei būtų vienodai. Kartu su raudonaisiais serbentais galite paimti juodus arba baltus. Karštas gali atrodyti skystokas, tačiau atvėsęs įgaus norimą konsistenciją. Džemas gerai išsilaiko tamsioje vietoje kambario temperatūroje.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės500 gramų
-
Serbentai500 gramų
-
Agrastai500 gramų
-
Cukrus1800 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Serbentus išrūšiuokite, išimkite šakeles, nuplaukite ir nusausinkite. Serbentų uogas sutrinkite trintuvu į tyrę.
-
Reklama
-
3. Išrūšiuokite avietes ir sudėkite į puodą storu dugnu.
-
4. Nuimkite agrastų stiebus, nuplaukite, nusausinkite ir suberkite į puodą su avietėmis.
-
Reklama
-
5. Į uogas supilkite serbentų tyrę, išmaišykite.
-
6. Į dubenį supilkite cukrų ir išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Palikite uogas su cukrumi vieną valandą pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
-
8. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 15 minučių, nugriebdami putas. Nukelkite uogienę nuo ugnies ir palikite 6 valandas.
-
Reklama
-
9. Puodą su uogiene uždėkite ant lėtos ugnies, užvirinkite ir virkite dar penkias minutes.
-
10. Paruoštą karštą uogienę supilstykite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir palikite pastovėti 15-20 min. Tada uždarykite sausais dangteliais ir atidėkite saugojimui.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama