Turkiški kepti kiaušiniai Chilbir su jogurtu
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
15 min.
Apie receptą
Turkiški kiaušiniai su jogurtu arba Chilbyr – patiekalas su daugeliui visiškai neįprastu skonių deriniu. Subtilus kreminis jogurto skonis, saldžios, kreminės paprikos natos puikiai papildo kiaušinį su jogurtu. Tokiems pusryčiams puikiai tiks traškus, šiek tiek paskrudintas batonas. Taip pat, jei norite, ant viršaus galite uždėti porą mėtų lapelių. Skanu, paprasta, greita ir sveika!
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Natūralus jogurtas150 gramų
-
Sviestas30 gramų
-
Saldžioji paprika1 arbatinis šaukštelis
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Česnakai1 skiltelė
-
Actas 9%1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Ištirpinkite sviestą keptuvėje.
-
Reklama
-
3. Suberkite maltą papriką, išmaišykite ir pakaitinkite 1 minutę. Nuimkite keptuvę nuo viryklės.
-
4. Į jogurtą įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir susmulkinto česnako.
-
Reklama
-
5. Paruoškite iškeptą kiaušinį. Puode užvirinkite vandenį, supilkite actą, šaukštu padarykite piltuvėlį ir atsargiai įmuškite kiaušinį. Virkite 2,5-3 minutes ant silpnos ugnies. Paruoštą kiaušinį perkelkite ant popierinio rankšluosčio.
-
6. Jogurtą dėkite į lėkštę, ant iškepto kiaušinio.
-
Reklama
-
7. Apšlakstykite paprikos aliejumi ir patiekite su skrebučiais bei traškiu batonu. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama