Skaniausias Uzbekų plovas

Skaniausias Uzbekų plovas

3 (4 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Plovas – taip pat žinomas kaip „Osh“ yra klasikinis pagrindinis Vidurinės Azijos šalių patiekalas. Šiandien jį galima paskaninti papildomais ingredientais, tokiais kaip pupelės, raugerškis, kiaušiniai, svarainiai, granatai. Tačiau pagrindiniai plovo ingredientai: svogūnas, ryžiai, aliejus ir mėsa išlieka nepakitę visuose variantuose. Vidurinėje Azijoje kiekvienas save gerbiantis vyras tiesiog privalo mokėti virti plovą. Teisingas uzbekų plovo receptas. Dabar jūs tiksliai žinosite, kaip gaminti tikrą uzbekų plovą.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ėriena
    2 kilogramai
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    5 vnt
  • Ryžiai
    3,5 stiklinės
  • Česnakai
    1 vnt
  • Druska
    3 arbatiniai šaukšteliai
  • Malti kmynai
    1,5 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia morkas reikia nuplauti, nulupti ir supjaustyti plonomis juostelėmis.
    1. Pirmiausia morkas reikia nuplauti, nulupti ir supjaustyti plonomis juostelėmis.
  • Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
    2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  • Reklama
  • Ėrieną supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
    3. Ėrieną supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
  • Padėkite ketaus puodą ant vidutinės ugnies ir įpilkite aliejaus. Palaukite, kol aliejus užvirs.
    4. Padėkite ketaus puodą ant vidutinės ugnies ir įpilkite aliejaus. Palaukite, kol aliejus užvirs.
  • Reklama
  • Sudėkite mėsą į aliejų. Kepkite, kol atsiras ruda plutelė. Tada suberkite svogūną, žiupsnelį kmynų, 1/2 druskos ir maltų juodųjų pipirų. ...
    5. Sudėkite mėsą į aliejų. Kepkite, kol atsiras ruda plutelė. Tada suberkite svogūną, žiupsnelį kmynų, 1/2 druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.
  • Taip atrodo gatava mėsa:
    6. Taip atrodo gatava mėsa:
  • Reklama
  • Sudėkite morkas į ketaus puodą. Įpilkite likusios druskos ir kmynų. Išmaišykite ir virkite, kol morkos „suminkštės“. Maišykite kas 30 sek...
    7. Sudėkite morkas į ketaus puodą. Įpilkite likusios druskos ir kmynų. Išmaišykite ir virkite, kol morkos „suminkštės“. Maišykite kas 30 sek. Supilkite 8 puodelius virinto vandens.
  • Kai vanduo gerai įšyla (dar neužviręss), įdėkite česnako galvutę. Virkite ant vidutinės ugnies 1 valandą. Nuplaukite ryžius.
    8. Kai vanduo gerai įšyla (dar neužviręss), įdėkite česnako galvutę. Virkite ant vidutinės ugnies 1 valandą. Nuplaukite ryžius.
  • Reklama
  • Po 1 valandos išimkite česnaką ir suberkite ryžius į puodą. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
    9. Po 1 valandos išimkite česnaką ir suberkite ryžius į puodą. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
  • Įdėkite česnako galvutę atgal. Kai ryžiai pradės sugerinėti vandenį, vėl išimkite česnaką. Uždenkite plovą ir virkite 8 minutes. Kas keli...
    10. Įdėkite česnako galvutę atgal. Kai ryžiai pradės sugerinėti vandenį, vėl išimkite česnaką. Uždenkite plovą ir virkite 8 minutes. Kas kelias minutes patikrinkite, ar visas skystis susigėrė, kad nesudegtumėte.
  • Reklama
  • Ant viršaus uždėkite česnako galvą.
    11. Ant viršaus uždėkite česnako galvą.
  • Išjunkite ugnį ir palikite plovą 30 minučių po dangčiu.
    12. Išjunkite ugnį ir palikite plovą 30 minučių po dangčiu.
  • Sumaišykite ryžius ir patiekite. Gero apetito!
    13. Sumaišykite ryžius ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai