Skaniausias Uzbekų plovas

Skaniausias Uzbekų plovas

5 (2 įvertinimai)

4

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Plovas – taip pat žinomas kaip „Osh“ yra klasikinis pagrindinis Vidurinės Azijos šalių patiekalas. Šiandien jį galima paskaninti papildomais ingredientais, tokiais kaip pupelės, raugerškis, kiaušiniai, svarainiai, granatai. Tačiau pagrindiniai plovo ingredientai: svogūnas, ryžiai, aliejus ir mėsa išlieka nepakitę visuose variantuose. Vidurinėje Azijoje kiekvienas save gerbiantis vyras tiesiog privalo mokėti virti plovą. Teisingas uzbekų plovo receptas. Dabar jūs tiksliai žinosite, kaip gaminti tikrą uzbekų plovą.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingridientus: # Mėsa / # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ėriena
    2 kilogramai
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    5 vnt
  • Ryžiai
    3,5 stiklinės
  • Česnakai
    1 vnt
  • Druska
    3 arbatiniai šaukšteliai
  • Malti kmynai
    1,5 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai
    1 žiupsnelis
  • Kaip pagaminti

  • Skaniausias Uzbekų plovas
    1. Pirmiausia morkas reikia nuplauti, nulupti ir supjaustyti plonomis juostelėmis.
  • Skaniausias Uzbekų plovas
    2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  • Skaniausias Uzbekų plovas
    3. Ėrieną supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
  • Skaniausias Uzbekų plovas
    4. Padėkite ketaus puodą ant vidutinės ugnies ir įpilkite aliejaus. Palaukite, kol aliejus užvirs.
  • Skaniausias Uzbekų plovas
    5. Sudėkite mėsą į aliejų. Kepkite, kol atsiras ruda plutelė. Tada suberkite svogūną, žiupsnelį kmynų, 1/2 druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.
  • Skaniausias Uzbekų plovas
    6. Taip atrodo gatava mėsa:
  • Skaniausias Uzbekų plovas
    7. Sudėkite morkas į ketaus puodą. Įpilkite likusios druskos ir kmynų. Išmaišykite ir virkite, kol morkos „suminkštės“. Maišykite kas 30 sek. Supilkite 8 puodelius virinto vandens.
  • Skaniausias Uzbekų plovas
    8. Kai vanduo gerai įšyla (dar neužviręss), įdėkite česnako galvutę. Virkite ant vidutinės ugnies 1 valandą. Nuplaukite ryžius.
  • Skaniausias Uzbekų plovas
    9. Po 1 valandos išimkite česnaką ir suberkite ryžius į puodą. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
  • Skaniausias Uzbekų plovas
    10. Įdėkite česnako galvutę atgal. Kai ryžiai pradės sugerinėti vandenį, vėl išimkite česnaką. Uždenkite plovą ir virkite 8 minutes. Kas kelias minutes patikrinkite, ar visas skystis susigėrė, kad nesudegtumėte.
  • Skaniausias Uzbekų plovas
    11. Ant viršaus uždėkite česnako galvą.
  • Skaniausias Uzbekų plovas
    12. Išjunkite ugnį ir palikite plovą 30 minučių po dangčiu.
  • Skaniausias Uzbekų plovas
    13. Sumaišykite ryžius ir patiekite. Gero apetito!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai