Trinta lęšių sriuba
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Labai ryški, saulėta, skani ir originali vegetariška sriuba visai šeimai. Galite naudoti bet kokios spalvos lęšius, bet geriau raudoni. Papasakosiu kaip pasigaminti trintą lęšių sriubą. Sriubą galima virti multivarke arba įprastame puode. Lęšių iš anksto mirkyti nereikia, tiesiog nuplaukite. Aštrumą ir skonį galima reguliuoti prieskoniais. Rapsų aliejų galima pakeisti saulėgrąžų aliejumi. Patiekite sriubą iškart po virimo.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos2 vnt
-
Pomidoras1 vnt
-
Česnakai4 skiltelės
-
Laimas0.5 vnt
-
Jogurtaspagal skonį
-
Kalendrapagal skonį
-
Karis2 šaukšteliai
-
Svogūnas1 vnt
-
Kmynai2 šaukšteliai
-
Raudonieji lęšiai450 gramų
-
Vanduo1.8 litro
-
Kajeno pipirai1 žiupsnelis
-
Kalendros sėklos2 šaukšteliai
-
Druska ir malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Rapsų aliejus2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Morkas ir svogūnus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Į puodą supilkite rapsų aliejų, įkaitinkite ir suberkite paruoštas daržoves, druską, kmynus, kalendras ir karį. Kepkite keletą minučių.
-
2. Lęšius nuplaukite ir sudėkite į puodą, tada supilkite vandenį, užvirkite mišinį, sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
-
Reklama
-
3. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite į keptuvę su likusiais ingredientais. Užvirus viską pavirti apie pusvalandį.
-
4. Pasūdykite pagal skonį ir virkite dar 15-20 minučių, kol lęšiai bus paruošti.
-
Reklama
-
5. Supilkite gatavą sriubą į trintuvo dubenį (arba naudokite panardintą trintuvą) ir sutrinkite iki tyrės, supilkite pusės žaliosios citrinos sultis ir maltus juoduosius pipirus.
-
6. Supilkite sriubą į dubenį, papuoškite tirštu jogurtu ir kalendros šakele ir patiekite iškart po virimo.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama