Traškūs žagarėliai (receptas su degtine)
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šis žagarėlių receptas, paimtas iš vienos kulinarinės knygos. Stipraus alkoholio naudojimas jame (nesijaudinkite, to nepajusite) yra tai, kas daro kepinius traškius. Patiekiant žagarėlius būtina papuošti cukraus pudra. Jie kepami keptuvėje dideliame kiekyje augalinio aliejaus. Tešlą iškočiokite labai plonai, tai yra raktas į tinkamą jų paruošimą. Galite juos pjaustyti garbanotu peiliu arba paprastu, padaryti garbanotas arba palikti lygias juosteles.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai3.5 stiklinės
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Grietinė1 šaukštas
-
Pienas1/4 stiklinės
-
Degtinė2 šaukštai
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Cukraus pudrapagal skonį
-
Druska1 žiupsnelis
-
Saulėgrąžų aliejuspagal poreikį (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į dubenį supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, granuliuotą cukrų, druską ir degtinę, išmaišykite. Išsijokite miltus ir užminkykite tešlą. Padalinkite tešlą į kelias dalis ir kiekvieną labai plonai iškočiokite, tada peiliu supjaustykite maždaug 2 cm pločio juostelėmis. Padarykite pjūvį kiekvieno centre ir perkiškite kiekvieną kraštą, apversdami jį iš vidaus.
-
2. Visus tešlos gabalus darykite iš karto, nes žagarėliai labai greitai iškepa.
-
Reklama
-
3. Įkaitinkite keptuvę su dideliu kiekiu augalinio aliejaus ir sudėkite žagarėlius.
-
4. Kepkite iš pradžių iš vienos pusės, paskui iš kitos iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Sudėkite žagarėlius ant servetėlės ir pabarstykite cukraus pudra.
-
6. Iškeptus perkelkite į lėkštę ir skanaukite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama