Traškūs vištienos piršteliai
3.8 (7 įvertinimai)
Apie receptą
Kiekvieną kartą patiekiu traškias vištienos lazdeles su skirtingais padažais. Vištienos pirštelius pagaminti labai paprasta. Galite juos pagaminti likus 30 minučių iki svečių atvykimo ir juos nustebinti. Pakepinus lazdeles dėkite jas ant popierinio rankšluosčio, taip nutekės riebalų perteklius. Traškių vištienos lazdelių receptas pagrįstai gali būti laikomas šeimos receptu. Mano močiutė taip pat ruošdavo tokius pagaliukus. Kartais lazdeles patiekiu su bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis kaip karštą patiekalą. O būna, kad svečius tiesiog vaišinu lazdelėmis. Jie dera tiek su aštriais, tiek su subtiliais padažais. Skanaus!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė500 gramų
-
Alyvuogių aliejus2~3 šaukštai
-
Džiūvėsėliai1 puodelis
-
Kiaušiniai4~5 vnt
-
Prieskoniaipagal skonį (išsirinkite savo mėgstamiausius)
Gaminimo eiga
-
1. Kiaušinius išplakti. Supilkite juos į plokščią indą. Taip bus lengviau panardinti vištienos gabalėlius.
-
2. Į tokią pačią plokščią lėkštę supilkite džiūvėsėlius. Sumaišykite juos su prieskoniais.
-
Reklama
-
3. Vištienos filė supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis. Vištienos gabalėlius pirmiausia pamerkite į kiaušinius, o paskui apvoliokite džiūvėsėliuose.
-
4. Vištienos pirštelius padėkite į karštą aliejų. Geriau rinkitės keptuvę aukštais kraštais, nes ištaškys aliejus. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
-
Reklama
-
5. Traškius vištienos pirštelius patiekite su mėgstamu padažu ar garnyru.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.8/5 (7 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama