Traškūs vištienos piršteliai

Traškūs vištienos piršteliai

3.8 (7 įvertinimai)

3-4 Porcijos
20 min.

Apie receptą

Kiekvieną kartą patiekiu traškias vištienos lazdeles su skirtingais padažais. Vištienos pirštelius pagaminti labai paprasta. Galite juos pagaminti likus 30 minučių iki svečių atvykimo ir juos nustebinti. Pakepinus lazdeles dėkite jas ant popierinio rankšluosčio, taip nutekės riebalų perteklius. Traškių vištienos lazdelių receptas pagrįstai gali būti laikomas šeimos receptu. Mano močiutė taip pat ruošdavo tokius pagaliukus. Kartais lazdeles patiekiu su bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis kaip karštą patiekalą. O būna, kad svečius tiesiog vaišinu lazdelėmis. Jie dera tiek su aštriais, tiek su subtiliais padažais. Skanaus!

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė
    500 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    2~3 šaukštai
  • Džiūvėsėliai
    1 puodelis
  • Kiaušiniai
    4~5 vnt
  • Prieskoniai
    pagal skonį (išsirinkite savo mėgstamiausius)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kiaušinius išplakti. Supilkite juos į plokščią indą. Taip bus lengviau panardinti vištienos gabalėlius.
    1. Kiaušinius išplakti. Supilkite juos į plokščią indą. Taip bus lengviau panardinti vištienos gabalėlius.
  • Į tokią pačią plokščią lėkštę supilkite džiūvėsėlius. Sumaišykite juos su prieskoniais.
    2. Į tokią pačią plokščią lėkštę supilkite džiūvėsėlius. Sumaišykite juos su prieskoniais.
  • Reklama
  • Vištienos filė supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis. Vištienos gabalėlius pirmiausia pamerkite į kiaušinius, o paskui apvoliokite d...
    3. Vištienos filė supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis. Vištienos gabalėlius pirmiausia pamerkite į kiaušinius, o paskui apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Vištienos pirštelius padėkite į karštą aliejų. Geriau rinkitės keptuvę aukštais kraštais, nes ištaškys aliejus. Kepkite iš abiejų pusių, ...
    4. Vištienos pirštelius padėkite į karštą aliejų. Geriau rinkitės keptuvę aukštais kraštais, nes ištaškys aliejus. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
  • Reklama
  • Traškius vištienos pirštelius patiekite su mėgstamu padažu ar garnyru.
    5. Traškius vištienos pirštelius patiekite su mėgstamu padažu ar garnyru.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.8/5 (7 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai