Traškūs vafliai

Traškūs vafliai

5 (1 įvertinimai)

15 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kažkada buvo elektrinės vaflinės ir dujiniam degikliui. Šis receptas skirtas elektrinei vaflinei Iš tešlos gaminame traškius vaflius. Svarbiausia teisingai išplakti trynius ir baltymus. Viskas išsamiai paaiškinta žemiau esančiame recepte. Sėkmės gaminant maistą ir skanią arbatą!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    1 puodelis
  • Vištienos kiaušinis
    3 vnt
  • Vanilės ekstraktas
    pagal skonį
  • Varškė 9%
    150 gramų
  • Karvės pienas
    120 mililitrų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukrus
    4 šaukštai
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas
    60 gramų
  • Augalinis aliejus
    60 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Atskirkite baltymus nuo trynių. Įdėkite trynius į indą.
    1. Atskirkite baltymus nuo trynių. Įdėkite trynius į indą.
  • Plakite mikseriu, įpilkite 2 valg. šaukštai cukraus.
    2. Plakite mikseriu, įpilkite 2 valg. šaukštai cukraus.
  • Reklama
  • Atskirai išplakite baltymus, įberdami į juos žiupsnelį druskos. Kai masė pradės baltuoti, įberkite šaukštą cukraus ir plakite iki standži...
    3. Atskirai išplakite baltymus, įberdami į juos žiupsnelį druskos. Kai masė pradės baltuoti, įberkite šaukštą cukraus ir plakite iki standžių putų.
  • Į trynių masę supilkite pieną. Ištirpinkite 60 g sviesto. Plona srovele supilkite į masę su tryniais. Pridėti varškės. Kiaušinių masę išp...
    4. Į trynių masę supilkite pieną. Ištirpinkite 60 g sviesto. Plona srovele supilkite į masę su tryniais. Pridėti varškės. Kiaušinių masę išplakti mikseriu.
  • Reklama
  • Į tešlą įpilkite vanilės ekstrakto, persijokite miltus. Suberkite kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą.
    5. Į tešlą įpilkite vanilės ekstrakto, persijokite miltus. Suberkite kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą.
  • Tešla bus labai tiršta. Kaip labai tiršta grietinėlė. Įdėkite į jį baltymus, tačiau maišytuvo nebegalima naudoti. Išmaišykite mentele į v...
    6. Tešla bus labai tiršta. Kaip labai tiršta grietinėlė. Įdėkite į jį baltymus, tačiau maišytuvo nebegalima naudoti. Išmaišykite mentele į vieną pusę.
  • Reklama
  • Tešla atrodys taip. Paruošta kepti. Tešlos maišymo laikas apie 5-10 minučių.
    7. Tešla atrodys taip. Paruošta kepti. Tešlos maišymo laikas apie 5-10 minučių.
  • Turiu sovietinę vaflinę. Tinka ir modernūs plokšti. Sovietinį vaflinį lygintuvą reikia sutepti augaliniu aliejumi. Taigi, vaflinės keptuv...
    8. Turiu sovietinę vaflinę. Tinka ir modernūs plokšti. Sovietinį vaflinį lygintuvą reikia sutepti augaliniu aliejumi. Taigi, vaflinės keptuvės vidų patepkite aliejumi. Supilkite 1 valg. šaukštą tešlos. Uždarykite varčią ir laikykite.
  • Reklama
  • Po 1,5 minutės gausime tokį blyną. Jis vis dar minkštas ir lankstus. Atkreipiu dėmesį, kad prieš kepant pirmąjį vaflį vaflinė turi būti l...
    9. Po 1,5 minutės gausime tokį blyną. Jis vis dar minkštas ir lankstus. Atkreipiu dėmesį, kad prieš kepant pirmąjį vaflį vaflinė turi būti labai gerai įkaitinta.
  • Jei planuojate įdaryti vaflius, nedelsdami susukite juos į ritinį. Po 2-3 sekundžių vaflis sukietės ir nebesilenks. Atvėsę šie vafliai ga...
    10. Jei planuojate įdaryti vaflius, nedelsdami susukite juos į ritinį. Po 2-3 sekundžių vaflis sukietės ir nebesilenks. Atvėsę šie vafliai gali būti ir minkšti, ir traškūs, kieti ir trapūs. Norėdami gauti traškų efektą, kiekvieną vaflį atvėsinkite atskirai (ant grotelių arba ant stalo). Visiškai atvėsus, sukrauti. Jei norite minkštų vaflių, galite juos sukrauti iš karto. Jie atvės, bet nesutrupės.
  • Reklama
  • Patiekite vaflius prie stalo. Iš šių vaflių galite pasigaminti pyragą arba valgyti tiesiog tokius. Labai skanus. Išlieka traškus (tinkama...
    11. Patiekite vaflius prie stalo. Iš šių vaflių galite pasigaminti pyragą arba valgyti tiesiog tokius. Labai skanus. Išlieka traškus (tinkamai iškepus) net ir po 10 valandų.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai