Traškūs vafliai
5 (1 įvertinimai)
15 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kažkada buvo elektrinės vaflinės ir dujiniam degikliui. Šis receptas skirtas elektrinei vaflinei Iš tešlos gaminame traškius vaflius. Svarbiausia teisingai išplakti trynius ir baltymus. Viskas išsamiai paaiškinta žemiau esančiame recepte. Sėkmės gaminant maistą ir skanią arbatą!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai1 puodelis
-
Vištienos kiaušinis3 vnt
-
Vanilės ekstraktaspagal skonį
-
Varškė 9%150 gramų
-
Karvės pienas120 mililitrų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukrus4 šaukštai
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Sviestas60 gramų
-
Augalinis aliejus60 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Atskirkite baltymus nuo trynių. Įdėkite trynius į indą.
-
2. Plakite mikseriu, įpilkite 2 valg. šaukštai cukraus.
-
Reklama
-
3. Atskirai išplakite baltymus, įberdami į juos žiupsnelį druskos. Kai masė pradės baltuoti, įberkite šaukštą cukraus ir plakite iki standžių putų.
-
4. Į trynių masę supilkite pieną. Ištirpinkite 60 g sviesto. Plona srovele supilkite į masę su tryniais. Pridėti varškės. Kiaušinių masę išplakti mikseriu.
-
Reklama
-
5. Į tešlą įpilkite vanilės ekstrakto, persijokite miltus. Suberkite kepimo miltelius. Užmaišykite tešlą.
-
6. Tešla bus labai tiršta. Kaip labai tiršta grietinėlė. Įdėkite į jį baltymus, tačiau maišytuvo nebegalima naudoti. Išmaišykite mentele į vieną pusę.
-
Reklama
-
7. Tešla atrodys taip. Paruošta kepti. Tešlos maišymo laikas apie 5-10 minučių.
-
8. Turiu sovietinę vaflinę. Tinka ir modernūs plokšti. Sovietinį vaflinį lygintuvą reikia sutepti augaliniu aliejumi. Taigi, vaflinės keptuvės vidų patepkite aliejumi. Supilkite 1 valg. šaukštą tešlos. Uždarykite varčią ir laikykite.
-
Reklama
-
9. Po 1,5 minutės gausime tokį blyną. Jis vis dar minkštas ir lankstus. Atkreipiu dėmesį, kad prieš kepant pirmąjį vaflį vaflinė turi būti labai gerai įkaitinta.
-
10. Jei planuojate įdaryti vaflius, nedelsdami susukite juos į ritinį. Po 2-3 sekundžių vaflis sukietės ir nebesilenks. Atvėsę šie vafliai gali būti ir minkšti, ir traškūs, kieti ir trapūs. Norėdami gauti traškų efektą, kiekvieną vaflį atvėsinkite atskirai (ant grotelių arba ant stalo). Visiškai atvėsus, sukrauti. Jei norite minkštų vaflių, galite juos sukrauti iš karto. Jie atvės, bet nesutrupės.
-
Reklama
-
11. Patiekite vaflius prie stalo. Iš šių vaflių galite pasigaminti pyragą arba valgyti tiesiog tokius. Labai skanus. Išlieka traškus (tinkamai iškepus) net ir po 10 valandų.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama