Traškiai kepta vištiena
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kepta vištiena su traškia plutele – puikus užkandis prie vyno ar alaus. O jei pridėsite prie garnyro ir salotų, gausite sočią vakarienę šeimai arba patiekalą visiems svečiams. Kepta vištiena – puikus užkandis didelei kompanijai. Vištiena yra labai minkšta, nes keptuvėje išlieka visos sultys, o traški plutelė tokia išlieka gana ilgai. Norėdami atsikratyti riebalų pertekliaus, po kepimo vištieną tiesiog padėkite ant popierinių rankšluosčių.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištos krūtinėlė600 gramų
-
Jogurtas200 gramų
-
Šviežios mėtos20 gramų
-
Kalendra20 gramų
-
Citrina1 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Džiūvėsėliai50 gramų
-
Malta paprika1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Aliejuspagal poreikį
-
Vyšniniai pomidoraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vištienos filė nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nuvalykite plėveles ir venas. Supjaustykite plonais ilgais gabalėliais.
-
2. Į dubenį supilkite natūralų nesaldų jogurtą, įberkite druskos. Nuluptą česnaką sutarkuokite smulkia tarka, žalumynus smulkiai supjaustykite. Įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Sudėkite visus ingredientus į jogurtą ir gerai išmaišykite. Dalį padažo pasilikti patiekimui.
-
Reklama
-
3. Vištienos filė sudėkite į dubenį su padažu. Leiskite pastovėti dvidešimt minučių, kad pasimarinuotų.
-
4. Į lėkštę suberkite džiūvėsėlius ir į juos suberkite maltą papriką. Kruopščiai išmaišykite. Vištienos gabalėlius iš visų pusių pamerkite į džiūvėsėlius.
-
Reklama
-
5. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Apkepkite vištieną iš visų pusių iki traškios ir auksinės rudos spalvos. Patiekite su žalumynais ir vyšniniais pomidorais, įpylę likusio padažo.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama