Traškiai kepta vištiena

Traškiai kepta vištiena

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kepta vištiena su traškia plutele – puikus užkandis prie vyno ar alaus. O jei pridėsite prie garnyro ir salotų, gausite sočią vakarienę šeimai arba patiekalą visiems svečiams. Kepta vištiena – puikus užkandis didelei kompanijai. Vištiena yra labai minkšta, nes keptuvėje išlieka visos sultys, o traški plutelė tokia išlieka gana ilgai. Norėdami atsikratyti riebalų pertekliaus, po kepimo vištieną tiesiog padėkite ant popierinių rankšluosčių.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištos krūtinėlė
    600 gramų
  • Jogurtas
    200 gramų
  • Šviežios mėtos
    20 gramų
  • Kalendra
    20 gramų
  • Citrina
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Džiūvėsėliai
    50 gramų
  • Malta paprika
    1 šaukštas
  • Druska
    pagal skonį
  • Aliejus
    pagal poreikį
  • Vyšniniai pomidorai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vištienos filė nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nuvalykite plėveles ir venas. Supjaustykite plo...
    1. Vištienos filė nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nuvalykite plėveles ir venas. Supjaustykite plonais ilgais gabalėliais.
  • Į dubenį supilkite natūralų nesaldų jogurtą, įberkite druskos. Nuluptą česnaką sutarkuokite smulkia tarka, žalumynus smulkiai supjaustyki...
    2. Į dubenį supilkite natūralų nesaldų jogurtą, įberkite druskos. Nuluptą česnaką sutarkuokite smulkia tarka, žalumynus smulkiai supjaustykite. Įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Sudėkite visus ingredientus į jogurtą ir gerai išmaišykite. Dalį padažo pasilikti patiekimui.
  • Reklama
  • Vištienos filė sudėkite į dubenį su padažu. Leiskite pastovėti dvidešimt minučių, kad pasimarinuotų.
    3. Vištienos filė sudėkite į dubenį su padažu. Leiskite pastovėti dvidešimt minučių, kad pasimarinuotų.
  • Į lėkštę suberkite džiūvėsėlius ir į juos suberkite maltą papriką. Kruopščiai išmaišykite. Vištienos gabalėlius iš visų pusių pamerkite į...
    4. Į lėkštę suberkite džiūvėsėlius ir į juos suberkite maltą papriką. Kruopščiai išmaišykite. Vištienos gabalėlius iš visų pusių pamerkite į džiūvėsėlius.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Apkepkite vištieną iš visų pusių iki traškios ir auksinės rudos spalvos. Patiekite su žalumynais i...
    5. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Apkepkite vištieną iš visų pusių iki traškios ir auksinės rudos spalvos. Patiekite su žalumynais ir vyšniniais pomidorais, įpylę likusio padažo.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai