Trapios tešlos pyragas
4.2 (5 įvertinimai)
Apie receptą
Pyrago skonis, pažįstamas iš vaikystės. Norėdami pagaminti trapią tešlą, reikia sviestą išplakti su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir trynį, taip pat soda. Išmaišykite, suberkite miltus ir minkykite tešlą. Valandai padėkite į šaldytuvą, tada padalinkite į dvi lygias dalis. Iš tešlos gabalėlių iškočiokite pyragėlius ir kepkite orkaitėje. Tada supjaustykite pyragus stačiakampio formos. Pirmąjį pyragą aptepkite puse uogienės, uždenkite antruoju pyragu, aptepkite likusia uogiene ir pabarstykite trupiniais iš tešlos likučių. Padėkite tešlą kelioms valandoms vėsioje vietoje, kad pyragaičiai gerai išmirktų, tada supjaustykite į atskirus pyragus. Mėgaukitės arbata!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai600 gramų
-
Cukrus200 gramų
-
Sviestas300 gramų
-
Obuolių uogienė400 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Kiaušinio trynys1 vnt
-
Vanilinio cukraus pakelis1 vnt
-
Druska1 žiupsnelis
-
Soda1 žiupsnelis
-
Actas0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo eiga
-
1. Norėdami pagaminti pyragus, jums reikės obuolių uogienės. Rekomenduoju pasigaminti patiems – tai padaryti gana greita ir paprasta.
-
2. Sviestą ištrinkite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite visą kiaušinį ir trynį, taip pat soda, užgesinkite actu. Išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Suberkite miltus ir minkykite tešlą. Valandai padėkite į šaldytuvą, tada padalinkite į dvi lygias dalis.
-
4. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite iki maždaug 8 mm storio. Susukite sluoksnį ant kočėlo ir perkelkite į kepimo skardą. Iš anksto uždenkite kepimo skardą kepimo popieriumi.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių ir kepkite pyragą, kol paruduos. Tai užtruks apie 10 minučių. Taip pat kepkite antrą pyragą. Tada supjaustykite pyragus stačiakampio formos. Susmulkinkite likučius ir kol kas atidėkite. Pirmąjį pyragą pertepkite puse uogienės.
-
6. Ant viršaus atsargiai uždėkite antrą pyrago sluoksnį ir aptepkite likusia uogiene.
-
Reklama
-
7. Pabarstykite likučiais, kuriuos anksčiau atidėjote.
-
8. Padėkite pyragą kelioms valandoms vėsioje vietoje, kad pyragaičiai gerai išmirktų, tada supjaustykite į atskirus pyragus.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama