Trapios tešlos pyragas

Trapios tešlos pyragas

4.2 (5 įvertinimai)

5 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Pyrago skonis, pažįstamas iš vaikystės. Norėdami pagaminti trapią tešlą, reikia sviestą išplakti su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir trynį, taip pat soda. Išmaišykite, suberkite miltus ir minkykite tešlą. Valandai padėkite į šaldytuvą, tada padalinkite į dvi lygias dalis. Iš tešlos gabalėlių iškočiokite pyragėlius ir kepkite orkaitėje. Tada supjaustykite pyragus stačiakampio formos. Pirmąjį pyragą aptepkite puse uogienės, uždenkite antruoju pyragu, aptepkite likusia uogiene ir pabarstykite trupiniais iš tešlos likučių. Padėkite tešlą kelioms valandoms vėsioje vietoje, kad pyragaičiai gerai išmirktų, tada supjaustykite į atskirus pyragus. Mėgaukitės arbata!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    600 gramų
  • Cukrus
    200 gramų
  • Sviestas
    300 gramų
  • Obuolių uogienė
    400 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Kiaušinio trynys
    1 vnt
  • Vanilinio cukraus pakelis
    1 vnt
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Soda
    1 žiupsnelis
  • Actas
    0.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Norėdami pagaminti pyragus, jums reikės obuolių uogienės. Rekomenduoju pasigaminti patiems – tai padaryti gana greita ir paprasta.
    1. Norėdami pagaminti pyragus, jums reikės obuolių uogienės. Rekomenduoju pasigaminti patiems – tai padaryti gana greita ir paprasta.
  • Sviestą ištrinkite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite visą kiaušinį ir trynį, taip pat soda, užgesinkite actu. Išmaišykite.
    2. Sviestą ištrinkite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite visą kiaušinį ir trynį, taip pat soda, užgesinkite actu. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite miltus ir minkykite tešlą. Valandai padėkite į šaldytuvą, tada padalinkite į dvi lygias dalis.
    3. Suberkite miltus ir minkykite tešlą. Valandai padėkite į šaldytuvą, tada padalinkite į dvi lygias dalis.
  • Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite iki maždaug 8 mm storio. Susukite sluoksnį ant kočėlo ir perkelkite į kepimo skardą. Iš anksto užde...
    4. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite iki maždaug 8 mm storio. Susukite sluoksnį ant kočėlo ir perkelkite į kepimo skardą. Iš anksto uždenkite kepimo skardą kepimo popieriumi.
  • Reklama
  • Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių ir kepkite pyragą, kol paruduos. Tai užtruks apie 10 minučių. Taip pat kepkite antrą pyragą. Tada su...
    5. Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių ir kepkite pyragą, kol paruduos. Tai užtruks apie 10 minučių. Taip pat kepkite antrą pyragą. Tada supjaustykite pyragus stačiakampio formos. Susmulkinkite likučius ir kol kas atidėkite. Pirmąjį pyragą pertepkite puse uogienės.
  • Ant viršaus atsargiai uždėkite antrą pyrago sluoksnį ir aptepkite likusia uogiene.
    6. Ant viršaus atsargiai uždėkite antrą pyrago sluoksnį ir aptepkite likusia uogiene.
  • Reklama
  • Pabarstykite likučiais, kuriuos anksčiau atidėjote.
    7. Pabarstykite likučiais, kuriuos anksčiau atidėjote.
  • Padėkite pyragą kelioms valandoms vėsioje vietoje, kad pyragaičiai gerai išmirktų, tada supjaustykite į atskirus pyragus.
    8. Padėkite pyragą kelioms valandoms vėsioje vietoje, kad pyragaičiai gerai išmirktų, tada supjaustykite į atskirus pyragus.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.2/5 (5 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai