Trapios tešlos obuolių pyragas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 15 min.
Apie receptą
Labai skanus ir lengvai paruošiamas obuolių pyragas iš trapios tešlos, kuris patiks visiems. Pyragai su obuolių įdaru – vieni populiariausių. Obuolių pyragai – vieni populiariausių ir skaniausių, visada sultingi ir lengvai paruošiami. Be to, obuolių turime ištisus metus, o tai reiškia, kad pyragai visada gali būti ant stalo, tiesa? Gaminkime trapios tešlos obuolių pyragą pagal šį paprastą receptą. Nieko sudėtingo, patikėkite manimi.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Citrina1 vnt
-
Obuoliai500 gramų
-
Sviestas120 gramų
-
Grietinė120 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kvietiniai miltai400 gramų
-
Cukrus6 šaukštai (3
-
Kepimo milteliai tešlai1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pusę miltų supilkite į dubenį, supilkite šaltą sviestą, sutarkuotą stambia tarka. -
2. Viską susmulkinti į trupinius, suberti kepimo miltelius, išmaišyti. -
Reklama
-
3. Į kitą dubenį sudėkite grietinę, cukrų ir įmuškite kiaušinius. -
4. Ir plakite mikseriu, kol ištirps cukraus grūdeliai. -
Reklama
-
5. Gautą mišinį supilkite į sviesto trupinius -
6. Ir sumaišykite. -
Reklama
-
7. Suberkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Tešlą padalinkite į dvi dalis, didesnė dalis yra 2/3 visos tešlos. Tešlą dėkite į šaldytuvą. -
8. Nuluptus obuolius sutarkuokite stambia tarka. Į juos įspauskite pusės citrinos sulčių ir žievelės. -
Reklama
-
9. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. -
10. Didesnį tešlos gabalą iškočiokite į apskritimą, didesnį nei formos dydis. Dėkite į formą ir suformuokite šonus. -
Reklama
-
11. Ir lygiu sluoksniu paskleiskite įdarą. Pabarstykite cukrumi. -
12. Likusią tešlą iškočiokite ir ja uždenkite pyragą. -
13. Pradurkite šakute, kad būtų skylutės garams išeiti. Šakute, lengvai spausdami, išilgai ir skersai brėžiame griovelius. -
Reklama
-
14. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes Išimkite ir atvėsinkite, o tada išimkite iš formos. -
15. Prieš patiekdami pyragą galite apibarstyti cukraus pudra ir cinamonu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















