Trapios tešlos obuolių pyragas

Trapios tešlos obuolių pyragas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 15 min.

Apie receptą

Labai skanus ir lengvai paruošiamas obuolių pyragas iš trapios tešlos, kuris patiks visiems. Pyragai su obuolių įdaru – vieni populiariausių. Obuolių pyragai – vieni populiariausių ir skaniausių, visada sultingi ir lengvai paruošiami. Be to, obuolių turime ištisus metus, o tai reiškia, kad pyragai visada gali būti ant stalo, tiesa? Gaminkime trapios tešlos obuolių pyragą pagal šį paprastą receptą. Nieko sudėtingo, patikėkite manimi.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Citrina
    1 vnt
  • Obuoliai
    500 gramų
  • Sviestas
    120 gramų
  • Grietinė
    120 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Kvietiniai miltai
    400 gramų
  • Cukrus
    6 šaukštai (3
  • Kepimo milteliai tešlai
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pusę miltų supilkite į dubenį, supilkite šaltą sviestą, sutarkuotą stambia tarka.
    1. Pusę miltų supilkite į dubenį, supilkite šaltą sviestą, sutarkuotą stambia tarka.
  • Viską susmulkinti į trupinius, suberti kepimo miltelius, išmaišyti.
    2. Viską susmulkinti į trupinius, suberti kepimo miltelius, išmaišyti.
  • Reklama
  • Į kitą dubenį sudėkite grietinę, cukrų ir įmuškite kiaušinius.
    3. Į kitą dubenį sudėkite grietinę, cukrų ir įmuškite kiaušinius.
  • Ir plakite mikseriu, kol ištirps cukraus grūdeliai.
    4. Ir plakite mikseriu, kol ištirps cukraus grūdeliai.
  • Reklama
  • Gautą mišinį supilkite į sviesto trupinius
    5. Gautą mišinį supilkite į sviesto trupinius
  • Ir sumaišykite.
    6. Ir sumaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Tešlą padalinkite į dvi dalis, didesnė dalis yra 2/3 visos tešlos. Tešlą dėkite į šaldytuvą.
    7. Suberkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Tešlą padalinkite į dvi dalis, didesnė dalis yra 2/3 visos tešlos. Tešlą dėkite į šaldytuvą.
  • Nuluptus obuolius sutarkuokite stambia tarka. Į juos įspauskite pusės citrinos sulčių ir žievelės.
    8. Nuluptus obuolius sutarkuokite stambia tarka. Į juos įspauskite pusės citrinos sulčių ir žievelės.
  • Reklama
  • Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
    9. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
  • Didesnį tešlos gabalą iškočiokite į apskritimą, didesnį nei formos dydis. Dėkite į formą ir suformuokite šonus.
    10. Didesnį tešlos gabalą iškočiokite į apskritimą, didesnį nei formos dydis. Dėkite į formą ir suformuokite šonus.
  • Reklama
  • Ir lygiu sluoksniu paskleiskite įdarą. Pabarstykite cukrumi.
    11. Ir lygiu sluoksniu paskleiskite įdarą. Pabarstykite cukrumi.
  • Likusią tešlą iškočiokite ir ja uždenkite pyragą.
    12. Likusią tešlą iškočiokite ir ja uždenkite pyragą.
  • Pradurkite šakute, kad būtų skylutės garams išeiti. Šakute, lengvai spausdami, išilgai ir skersai brėžiame griovelius.
    13. Pradurkite šakute, kad būtų skylutės garams išeiti. Šakute, lengvai spausdami, išilgai ir skersai brėžiame griovelius.
  • Reklama
  • Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes Išimkite ir atvėsinkite, o tada išimkite iš formos.
    14. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes Išimkite ir atvėsinkite, o tada išimkite iš formos.
  • Prieš patiekdami pyragą galite apibarstyti cukraus pudra ir cinamonu.
    15. Prieš patiekdami pyragą galite apibarstyti cukraus pudra ir cinamonu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai