Tortas Dovana

Tortas Dovana

5 (2 įvertinimai)

7-8 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Tortas Dovana yra nuostabus desertas, kurį galite paruošti šventiniam stalui bet kokiai progai. Labai minkštas biskvitas tirpsta burnoje, o purus kremas pabrėžia jo skonį! Štai paprastas torto „Dovana“ gaminimo receptas. Pirmiausia reikia padaryti biskvitą, jis iškepa labai greitai, bet yra labai purus ir minkštas. Kol biskvitas vėsta, galima paruošti jam impregnavimą, taip pat pasidaryti kremą. Tortą „surinkti“, apibarstyti migdolais ar žemės riešutais ir padėti kelioms valandoms, o dar geriau – per naktį, šaldytuve. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    3 vnt (+ 1 kiaušinis grietinėlei)
  • Cukrus
    90 gramų (+ 100 gramų cukraus impregnavimui, + 125 gramai cukraus grietinėlei)
  • Miltai
    60 gramų
  • Bulvių krakmolas
    30 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Vanduo
    110 mililitrų
  • Vanilinis cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas
    80 mililitrų
  • Sviestas
    150 gramų
  • Migdolai
    1 pagal skonį (papuošimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Biskvito tešlos ruošimas. 3 kiaušinius ir 90 gramų cukraus išplakite į purias putas.
    1. Biskvito tešlos ruošimas. 3 kiaušinius ir 90 gramų cukraus išplakite į purias putas.
  • Sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Sausą mišinį persijokite į su cukrumi išplaktus kiaušinius. Sumaišykite mentele.
    2. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Sausą mišinį persijokite į su cukrumi išplaktus kiaušinius. Sumaišykite mentele.
  • Reklama
  • Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite 50 minučių, temperatūra – 160 laipsnių.
    3. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite 50 minučių, temperatūra – 160 laipsnių.
  • Paruoštą biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite į dvi dalis.
    4. Paruoštą biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite į dvi dalis.
  • Reklama
  • Paruoškite biskvitą. Norėdami tai padaryti, puode pakaitinkite cukrų su vandeniu, virkite 1 minutę. Atvėsinkite.
    5. Paruoškite biskvitą. Norėdami tai padaryti, puode pakaitinkite cukrų su vandeniu, virkite 1 minutę. Atvėsinkite.
  • Kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Masę perkelkite į puodą, užpilkite karštu pienu. Virinkite iki užvirimo. Sumažinkite ...
    6. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Masę perkelkite į puodą, užpilkite karštu pienu. Virinkite iki užvirimo. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir maišydami troškinkite dar 4 minutes. Visiškai atvėsinkite kremą.
  • Reklama
  • Įdėkite minkšto sviesto. Išplakite iki vientisos masės.
    7. Įdėkite minkšto sviesto. Išplakite iki vientisos masės.
  • Pyragėlius apšlakstykite sirupu. Vieną pyragą sutepkite kremu, ant viršaus uždenkite antruoju pyragu. Torto viršų ir šonus taip pat patep...
    8. Pyragėlius apšlakstykite sirupu. Vieną pyragą sutepkite kremu, ant viršaus uždenkite antruoju pyragu. Torto viršų ir šonus taip pat patepkite kremu.
  • Reklama
  • Pabarstykite pyragą migdolais, kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Skanaus!
    9. Pabarstykite pyragą migdolais, kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai