Tortas Dovana
5 (2 įvertinimai)
7-8 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Tortas Dovana yra nuostabus desertas, kurį galite paruošti šventiniam stalui bet kokiai progai. Labai minkštas biskvitas tirpsta burnoje, o purus kremas pabrėžia jo skonį! Štai paprastas torto „Dovana“ gaminimo receptas. Pirmiausia reikia padaryti biskvitą, jis iškepa labai greitai, bet yra labai purus ir minkštas. Kol biskvitas vėsta, galima paruošti jam impregnavimą, taip pat pasidaryti kremą. Tortą „surinkti“, apibarstyti migdolais ar žemės riešutais ir padėti kelioms valandoms, o dar geriau – per naktį, šaldytuve. Sėkmės!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai3 vnt (+ 1 kiaušinis grietinėlei)
-
Cukrus90 gramų (+ 100 gramų cukraus impregnavimui, + 125 gramai cukraus grietinėlei)
-
Miltai60 gramų
-
Bulvių krakmolas30 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Vanduo110 mililitrų
-
Vanilinis cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Pienas80 mililitrų
-
Sviestas150 gramų
-
Migdolai1 pagal skonį (papuošimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Biskvito tešlos ruošimas. 3 kiaušinius ir 90 gramų cukraus išplakite į purias putas.
-
2. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Sausą mišinį persijokite į su cukrumi išplaktus kiaušinius. Sumaišykite mentele.
-
Reklama
-
3. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite 50 minučių, temperatūra – 160 laipsnių.
-
4. Paruoštą biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite į dvi dalis.
-
Reklama
-
5. Paruoškite biskvitą. Norėdami tai padaryti, puode pakaitinkite cukrų su vandeniu, virkite 1 minutę. Atvėsinkite.
-
6. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Masę perkelkite į puodą, užpilkite karštu pienu. Virinkite iki užvirimo. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir maišydami troškinkite dar 4 minutes. Visiškai atvėsinkite kremą.
-
Reklama
-
7. Įdėkite minkšto sviesto. Išplakite iki vientisos masės.
-
8. Pyragėlius apšlakstykite sirupu. Vieną pyragą sutepkite kremu, ant viršaus uždenkite antruoju pyragu. Torto viršų ir šonus taip pat patepkite kremu.
-
Reklama
-
9. Pabarstykite pyragą migdolais, kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama