Tom yam sriuba
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Paruoškime Tom Yum sriubą – patrauklų ir neįtikėtinai skanų patiekalą, tradicinį Tailande ir Laose. Sriubą galite patiekti su garuose virtais ilgagrūdžiais ryžiais. Sriubą galite paruošti naudodami žuvies arba vištienos sultinį. Klasikiniam receptui naudosime krevetes, bet galite naudoti įvairių rūšių jūros gėrybes ar net vištieną. Receptui galite naudoti enoki grybus, bet jei tokių grybų nerandate, drąsiai pakeiskite juos pievagrybiais, nes šie grybai nėra sodraus skonio, greičiau neutralesni. Analogų šiai sriubai mūsų virtuvėje nėra, tačiau ingredientų sriubai dabar galima įsigyti bet kuriame prekybos centre, tad paruošime šią nepaprastai skanią sriubą ir pasinerkime į Tailando atmosferą.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Buljonas600 mililitrų (žuvies arba vištienos)
-
Tom yum pasta30 gramų
-
Pievagrybiai40 gramų
-
Imbieras (galangal)6 gramų
-
Laimo žievelė2 gramai
-
Vyšniniai pomidorai8 vnt
-
Žuvų padažas1.5 šaukštai
-
Krevetės14 vnt
-
Čilipagal skonį
-
Kokoso pienas80 mililitrų
-
Žaliųjų citrinų sultys1.5 šaukšto
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Tabascopagal skonį (patiekimui, neprivaloma)
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Naudojame jau paruoštą žuvies sultinį. Sultinį supilkite į puodą ir suberkite laimo žievelę bei imbierą (galangalą). Virkite sultinį 15 minučių, tada nukoškite ir grąžinkite į puodą.
-
Reklama
-
3. Po kurio laiko į sultinį sudėkite susmulkintus grybus.
-
4. Nedelsdami įpilkite žuvies padažo. Žuvies padažo kiekį reikia koreguoti, tačiau nepamirškite, kad padažas yra gana sūrus. Virkite sriubą 1-2 minutes.
-
Reklama
-
5. Toliau paruoškite krevetes. Visas krevetes nulupkite. Pomidorus perpjaukite pusiau.
-
6. Dabar į sriubą sudėkite krevetes. Užvirkite, virkite ne ilgiau kaip dvi minutes, kad krevetės netaptų guminės.
-
Reklama
-
7. Tada į sriubą įdėkite tom yum pastos ir užvirinkite.
-
8. Į sriubą iš karto suberkite vyšninius pomidorus.
-
Reklama
-
9. Į sriubą supilkite kokosų pieną. Jei naudojate kokosų grietinėlę, įpilkite 2-3 valgomus šaukštus. Viską išmaišykite ir nukelkite sriubą nuo ugnies.
-
10. Į sriubą įpilkite laimo sulčių arba citrinos sulčių.
-
Reklama
-
11. Paruoštą sriubą patiekite iš karto. Patiekiant galima dėti garuose virtų ryžių, čili, aštraus padažo.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama