Tom yam sriuba

Tom yam sriuba

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Paruoškime Tom Yum sriubą – patrauklų ir neįtikėtinai skanų patiekalą, tradicinį Tailande ir Laose. Sriubą galite patiekti su garuose virtais ilgagrūdžiais ryžiais. Sriubą galite paruošti naudodami žuvies arba vištienos sultinį. Klasikiniam receptui naudosime krevetes, bet galite naudoti įvairių rūšių jūros gėrybes ar net vištieną. Receptui galite naudoti enoki grybus, bet jei tokių grybų nerandate, drąsiai pakeiskite juos pievagrybiais, nes šie grybai nėra sodraus skonio, greičiau neutralesni. Analogų šiai sriubai mūsų virtuvėje nėra, tačiau ingredientų sriubai dabar galima įsigyti bet kuriame prekybos centre, tad paruošime šią nepaprastai skanią sriubą ir pasinerkime į Tailando atmosferą.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Buljonas
    600 mililitrų (žuvies arba vištienos)
  • Tom yum pasta
    30 gramų
  • Pievagrybiai
    40 gramų
  • Imbieras (galangal)
    6 gramų
  • Laimo žievelė
    2 gramai
  • Vyšniniai pomidorai
    8 vnt
  • Žuvų padažas
    1.5 šaukštai
  • Krevetės
    14 vnt
  • Čili
    pagal skonį
  • Kokoso pienas
    80 mililitrų
  • Žaliųjų citrinų sultys
    1.5 šaukšto
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Tabasco
    pagal skonį (patiekimui, neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Naudojame jau paruoštą žuvies sultinį. Sultinį supilkite į puodą ir suberkite laimo žievelę bei imbierą (galangalą). Virkite sultinį 15 m...
    2. Naudojame jau paruoštą žuvies sultinį. Sultinį supilkite į puodą ir suberkite laimo žievelę bei imbierą (galangalą). Virkite sultinį 15 minučių, tada nukoškite ir grąžinkite į puodą.
  • Reklama
  • Po kurio laiko į sultinį sudėkite susmulkintus grybus.
    3. Po kurio laiko į sultinį sudėkite susmulkintus grybus.
  • Nedelsdami įpilkite žuvies padažo. Žuvies padažo kiekį reikia koreguoti, tačiau nepamirškite, kad padažas yra gana sūrus. Virkite sriubą ...
    4. Nedelsdami įpilkite žuvies padažo. Žuvies padažo kiekį reikia koreguoti, tačiau nepamirškite, kad padažas yra gana sūrus. Virkite sriubą 1-2 minutes.
  • Reklama
  • Toliau paruoškite krevetes. Visas krevetes nulupkite. Pomidorus perpjaukite pusiau.
    5. Toliau paruoškite krevetes. Visas krevetes nulupkite. Pomidorus perpjaukite pusiau.
  • Dabar į sriubą sudėkite krevetes. Užvirkite, virkite ne ilgiau kaip dvi minutes, kad krevetės netaptų guminės.
    6. Dabar į sriubą sudėkite krevetes. Užvirkite, virkite ne ilgiau kaip dvi minutes, kad krevetės netaptų guminės.
  • Reklama
  • Tada į sriubą įdėkite tom yum pastos ir užvirinkite.
    7. Tada į sriubą įdėkite tom yum pastos ir užvirinkite.
  • Į sriubą iš karto suberkite vyšninius pomidorus.
    8. Į sriubą iš karto suberkite vyšninius pomidorus.
  • Reklama
  • Į sriubą supilkite kokosų pieną. Jei naudojate kokosų grietinėlę, įpilkite 2-3 valgomus šaukštus. Viską išmaišykite ir nukelkite sriubą n...
    9. Į sriubą supilkite kokosų pieną. Jei naudojate kokosų grietinėlę, įpilkite 2-3 valgomus šaukštus. Viską išmaišykite ir nukelkite sriubą nuo ugnies.
  • Į sriubą įpilkite laimo sulčių arba citrinos sulčių.
    10. Į sriubą įpilkite laimo sulčių arba citrinos sulčių.
  • Reklama
  • Paruoštą sriubą patiekite iš karto. Patiekiant galima dėti garuose virtų ryžių, čili, aštraus padažo.
    11. Paruoštą sriubą patiekite iš karto. Patiekiant galima dėti garuose virtų ryžių, čili, aštraus padažo.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai