Tirštas naminis majonezas
4.0 (21 įvertinimai)
3 Porcijos
5 min.
Apie receptą
Tirštą, kokybišką ir skanų majonezą nesunkiai pasigaminsite namuose, naudodami maišytuvą. Šis padažas geras jau todėl, kad jame nėra tirštiklių, skonio stipriklių ir kitų cheminių medžiagų. Paruošti tirštą naminį majonezą labai paprasta ir greita. Pasirinktinai galite pridėti česnako, garstyčių, juodųjų pipirų. Majonezą keletą dienų laikykite stikliniame inde šaldytuve.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus200 mililitrų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druska1/2 šaukštelio
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Actas 6%1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Supilkite rafinuotą saulėgrąžų aliejų į aukštą stiklinę ar stiklainį ir padėkite į šaldiklį 20 minučių.
-
Reklama
-
3. Išėmus iš šaldiklio aliejų įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos arba pagal skonį.
-
4. Taip pat į aliejų įberkite arbatinį šaukštelį cukraus.
-
Reklama
-
5. Supilkite 6% acto arba citrinos sulčių.
-
6. Kiaušinį gerai nuplaukite ir įmuškite į indą su aliejumi.
-
Reklama
-
7. Panardinkite trintuvą į indą ir pradėkite plakti aliejaus mišinį. Po kelių sekundžių majonezas pradės tirštėti ir užpildyti indą. Plakite mišinį nuleisdami ir dar kelioms sekundėms pakeldami maišytuvą. Tada išjunkite.
-
8. Tirštas naminis majonezas paruoštas.
-
Reklama
-
9. Jis toks tirštas, kad tiesiogine prasme į jį galima įsmeigti šaukštą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.0/5 (21 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama