Tiršta raudonųjų serbentų uogienė
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
12 val.
Apie receptą
Jei norite mėgautis tikra raudonųjų serbentų uogiene, kuri puikiai tinka ant duonos, gali būti skanus pyragų sluoksnis, šis greitas receptas jums patiks. Tai nuostabus tirštos raudonųjų serbentų uogienės gaminimo receptas, sukeliantis tik teigiamas emocijas. Uogienė pagaminama labai greitai, o cukraus reikia perpus mažiau nei kituose receptuose. Vienintelis nepatogumas – aštuonias minutes verdant tenka intensyviai maišyti serbentus su cukrumi. Bet rezultatas to vertas!
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Raudonieji serbentai1 kilogramas
-
Cukrus1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Raudonuosius serbentus nuplaukite. Neskabykite uogų uodegų ir šakelių, nedelsdami sudėkite jas į indą uogienei virti.
-
2. Uogas užpilkite cukrumi, gerai išmaišykite. Tada retkarčiais pamaišykite. Palaukite, kol cukrus sušlaps.
-
Reklama
-
3. Užkurkite stiprią ugnį, uždėkite ant jos indą. Įjunkite laikmatį. Jums reikės 8 minučių. Paimkite medinį šaukštą (būtinai su pailga rankena), gerai išmaišykite užpilą.
-
4. Vis maišykite. Darykite tai kuo intensyviau, be pertraukų, nes uogienė burbuliuos ir uogos sprogs, o putos labai pakils. Jom nusistovėjus gautas sirupas stipriai „gurgės“. Laikmačiui paskambinus, nedelsdami nukelkite užpilą nuo ugnies, greitai perkoškite uogų masę per kiaurasamtį.
-
Reklama
-
5. Nelaukdami, kol atvės, supilkite uogienę į iš anksto paruoštus sausus stiklainius. Palikite uogienę indelyje atvėsti. Neuždenkite dangčiais, kol visiškai neatvės.
-
6. Kai uogienė visiškai sutirštės ir ant jos paviršiaus susidarė plėvelė, užsukite dangteliais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama