Tiramisu su mangais

Tiramisu su mangais

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
7 val.

Apie receptą

Pagaminti skanų itališką desertą su šviežiu mangu yra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Tereikia šiek tiek pabandyti, laikytis recepto ir tada viskas pavyks. Mangai suteikia tiramisu pikantišką natą ir sultingumo. Rinkitės gerai prinokusius ir saldžius vaisius. Geriausia virti natūralią, o ne tirpią kavą. Jei alkoholis neleidžiamas, į kavą įpilkite vanilės.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Maskarponė
    250 gramų
  • Savoiardi
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    2 gramų
  • Cukraus pudra
    80 gramų
  • Konjakas
    25 mililitrai
  • Kava
    150 mililitrų (paruošta)
  • Mango
    200 gramų (minkštimas)
  • Druska
    žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Mangą nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, išimkite kauliuką ir nulupkite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Mangą nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, išimkite kauliuką ir nulupkite.
  • Kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius. Trynius sudėkite į gilų dubenį, suberkite cukraus pudrą ir plakite iki purumo. Į baltymus s...
    2. Kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius. Trynius sudėkite į gilų dubenį, suberkite cukraus pudrą ir plakite iki purumo. Į baltymus supilkite maskarponę ir vėl plakite iki purios masės.
  • Reklama
  • Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir plakite iki standžių putų. Sudėkite juos į trynių kremą ir maskarponę. Švelniai išmaišykite ment...
    3. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir plakite iki standžių putų. Sudėkite juos į trynių kremą ir maskarponę. Švelniai išmaišykite mentele iki vientisos ir purios masės.
  • Į vieną formą arba šiek tiek mažesnę, kaip mano, įdėkite šiek tiek kremo ir paskleiskite per visą paviršių.
    4. Į vieną formą arba šiek tiek mažesnę, kaip mano, įdėkite šiek tiek kremo ir paskleiskite per visą paviršių.
  • Reklama
  • Stiprią kavą sumaišykite su konjaku. Nuleiskite sausainius 1-2 sekundes ir padėkite juos ant kremo vienu tankiu sluoksniu.
    5. Stiprią kavą sumaišykite su konjaku. Nuleiskite sausainius 1-2 sekundes ir padėkite juos ant kremo vienu tankiu sluoksniu.
  • Savoiardi apliekite grietinėle ir suberkite šiek tiek susmulkinto mango minkštimo, šiek tiek palikdami papuošimui.
    6. Savoiardi apliekite grietinėle ir suberkite šiek tiek susmulkinto mango minkštimo, šiek tiek palikdami papuošimui.
  • Reklama
  • Savoiardą vėl sluoksniuokite su kava.
    7. Savoiardą vėl sluoksniuokite su kava.
  • Užtepkite dar vieną kremo sluoksnį ir toliau pakaitomis maišykite iki kremo, mango ir sausainių pabaigos. Tiramisu padėkite į šaldytuvą 6...
    8. Užtepkite dar vieną kremo sluoksnį ir toliau pakaitomis maišykite iki kremo, mango ir sausainių pabaigos. Tiramisu padėkite į šaldytuvą 6 valandoms. Tada pabarstykite desertą kakava, papuoškite rezervuotu mangu ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai