Tešloje kepta lydeka
4 (4 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kepta lydeka tešloje – pigus ir greitai paruošiamas patiekalas. Ypač jei jūsų vyras yra žvejys. Mano draugė išmokė pasigaminti keptą lydeką tešloje ir dalinuosi su jumis jos receptu. Tai paprasta! Tešloje keptą lydeką galima patiekti su daržovėmis, žolelėmis ir bet kokiu garnyru. Tešloje kepta lydeka yra sultinga ir švelni. Jūs įvertinsite keptą lydeką tešloje. Gero apetito!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lydeka1 vnt
-
Citrina1 vnt
-
Alyvuogių aliejus2~3 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniai žuviaipagal skonį
-
Kiaušinis1 vnt
-
Miltai3 šaukštai
-
Vanduo0.5 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išvalykite ir paruoškite lydeką.
-
2. Lydekos skerdeną padalinkite į dalis.
-
Reklama
-
3. Iš citrinos išspauskite sultis ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Įdėkite druskos ir žuvies prieskonių. Šiuo marinatu įtrinkite lydekos gabaliukus ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
4. Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir palaipsniui pilkite vandenį, plakite, kol tešla sutirštės. Įberkite druskos.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite keptuvę su dideliu kiekiu augalinio aliejaus. Lydekos gabalėlius po vieną panardinkite į tešlą ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. 15 minučių.
-
6. Iškepusius lydekos gabaliukus sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir išdėliokite į lėkštes.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama