Tarte Tatin

Tarte Tatin

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Trupus smėlinis pagrindas ir obuolių įdaras karameliniame padaže – tai neįtikėtinai sėkmingas gastronominis derinys. Paruoškite obuolių pyragą ir patiekite su kaušeliu ledų. Naudojau spyruoklinę 20 cm skersmens formą. Būtinai išbandykite Tarte Tatin pagal šį receptą!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    6 vnt
  • Sviestas
    250 gramų (100 gramų
  • Cukrus
    120 gramų (20 gramų
  • Ledinis vanduo
    50 mililitrų
  • Miltai
    200 gramų
  • Druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Tešlai skirtas sviestas turi būti ledinis, todėl iš anksto galite įdėti į šaldiklį 15 minučių.
    1. Paruoškite ingredientus. Tešlai skirtas sviestas turi būti ledinis, todėl iš anksto galite įdėti į šaldiklį 15 minučių.
  • Pirmiausia paruoškite tešlą. Visus miltus, 150 gramų ledinio sviesto, supjaustyto patogiais gabalėliais, suberkite į blenderio dubenį, įb...
    2. Pirmiausia paruoškite tešlą. Visus miltus, 150 gramų ledinio sviesto, supjaustyto patogiais gabalėliais, suberkite į blenderio dubenį, įberkite druskos, 20 gramų cukraus.
  • Reklama
  • Įjunkite maišytuvą 30 sekundžių ir gausite smulkių trupinių.
    3. Įjunkite maišytuvą 30 sekundžių ir gausite smulkių trupinių.
  • Sudėkite trupinius iš maišytuvo į didelį dubenį ir įpilkite ledinio vandens.
    4. Sudėkite trupinius iš maišytuvo į didelį dubenį ir įpilkite ledinio vandens.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą suapvalinkite, sudėkite į plastikinį maišelį ir laikykite šaldytuve, kol bus paru...
    5. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą suapvalinkite, sudėkite į plastikinį maišelį ir laikykite šaldytuve, kol bus paruošta naudoti.
  • Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite 100 gramų sviesto, suberkite į jį 100 gramų cukraus, maišykite, kol cukrus ištirps.
    6. Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite 100 gramų sviesto, suberkite į jį 100 gramų cukraus, maišykite, kol cukrus ištirps.
  • Reklama
  • Suberkite cinamoną ir toliau virkite karamelinį padažą dar 3-4 minutes.
    7. Suberkite cinamoną ir toliau virkite karamelinį padažą dar 3-4 minutes.
  • Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite stambiais griežinėliais.
    8. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite stambiais griežinėliais.
  • Reklama
  • Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Ant paruošto dugno uždėkite sluoksnį karamelinio padažo – jis gana tirštas, todėl nelaba...
    9. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Ant paruošto dugno uždėkite sluoksnį karamelinio padažo – jis gana tirštas, todėl nelabai tepasi.
  • Ant padažo uždėkite obuolių skilteles.
    10. Ant padažo uždėkite obuolių skilteles.
  • Reklama
  • Tešlą išimkite iš šaldytuvo, kočėlu iškočiokite į maždaug 0,5-1 cm storio sluoksnį ir dėkite į formą ant obuolių griežinėlių, tešlos galu...
    11. Tešlą išimkite iš šaldytuvo, kočėlu iškočiokite į maždaug 0,5-1 cm storio sluoksnį ir dėkite į formą ant obuolių griežinėlių, tešlos galus atsargiai sukiškite giliai į formą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
  • Išimkite gatavą pyragą iš formos ir padėkite ant plokščio indo trapios tešlos puse žemyn, obuoliais į viršų ir šiek tiek atvėsinkite.
    12. Išimkite gatavą pyragą iš formos ir padėkite ant plokščio indo trapios tešlos puse žemyn, obuoliais į viršų ir šiek tiek atvėsinkite.
  • Tai yra tiesiog neįtikėtinai skanu! Gero apetito!
    13. Tai yra tiesiog neįtikėtinai skanu! Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai