Tarte Tatin
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Trupus smėlinis pagrindas ir obuolių įdaras karameliniame padaže – tai neįtikėtinai sėkmingas gastronominis derinys. Paruoškite obuolių pyragą ir patiekite su kaušeliu ledų. Naudojau spyruoklinę 20 cm skersmens formą. Būtinai išbandykite Tarte Tatin pagal šį receptą!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai6 vnt
-
Sviestas250 gramų (100 gramų
-
Cukrus120 gramų (20 gramų
-
Ledinis vanduo50 mililitrų
-
Miltai200 gramų
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Cinamonas1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Tešlai skirtas sviestas turi būti ledinis, todėl iš anksto galite įdėti į šaldiklį 15 minučių.
-
2. Pirmiausia paruoškite tešlą. Visus miltus, 150 gramų ledinio sviesto, supjaustyto patogiais gabalėliais, suberkite į blenderio dubenį, įberkite druskos, 20 gramų cukraus.
-
Reklama
-
3. Įjunkite maišytuvą 30 sekundžių ir gausite smulkių trupinių.
-
4. Sudėkite trupinius iš maišytuvo į didelį dubenį ir įpilkite ledinio vandens.
-
Reklama
-
5. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą suapvalinkite, sudėkite į plastikinį maišelį ir laikykite šaldytuve, kol bus paruošta naudoti.
-
6. Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite 100 gramų sviesto, suberkite į jį 100 gramų cukraus, maišykite, kol cukrus ištirps.
-
Reklama
-
7. Suberkite cinamoną ir toliau virkite karamelinį padažą dar 3-4 minutes.
-
8. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite stambiais griežinėliais.
-
Reklama
-
9. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Ant paruošto dugno uždėkite sluoksnį karamelinio padažo – jis gana tirštas, todėl nelabai tepasi.
-
10. Ant padažo uždėkite obuolių skilteles.
-
Reklama
-
11. Tešlą išimkite iš šaldytuvo, kočėlu iškočiokite į maždaug 0,5-1 cm storio sluoksnį ir dėkite į formą ant obuolių griežinėlių, tešlos galus atsargiai sukiškite giliai į formą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
-
12. Išimkite gatavą pyragą iš formos ir padėkite ant plokščio indo trapios tešlos puse žemyn, obuoliais į viršų ir šiek tiek atvėsinkite.
-
13. Tai yra tiesiog neįtikėtinai skanu! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama