Tarte Tatin

Tarte Tatin

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Trupus smėlinis pagrindas ir obuolių įdaras karameliniame padaže – tai neįtikėtinai sėkmingas gastronominis derinys. Paruoškite obuolių pyragą ir patiekite su kaušeliu ledų. Naudojau spyruoklinę 20 cm skersmens formą. Būtinai išbandykite Tarte Tatin pagal šį receptą!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    6 vnt
  • Sviestas
    250 gramų (100 gramų
  • Cukrus
    120 gramų (20 gramų
  • Ledinis vanduo
    50 mililitrų
  • Miltai
    200 gramų
  • Druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Tešlai skirtas sviestas turi būti ledinis, todėl iš anksto galite įdėti į šaldiklį 15 minučių.
    1. Paruoškite ingredientus. Tešlai skirtas sviestas turi būti ledinis, todėl iš anksto galite įdėti į šaldiklį 15 minučių.
  • Pirmiausia paruoškite tešlą. Visus miltus, 150 gramų ledinio sviesto, supjaustyto patogiais gabalėliais, suberkite į blenderio dubenį, įb...
    2. Pirmiausia paruoškite tešlą. Visus miltus, 150 gramų ledinio sviesto, supjaustyto patogiais gabalėliais, suberkite į blenderio dubenį, įberkite druskos, 20 gramų cukraus.
  • Reklama
  • Įjunkite maišytuvą 30 sekundžių ir gausite smulkių trupinių.
    3. Įjunkite maišytuvą 30 sekundžių ir gausite smulkių trupinių.
  • Sudėkite trupinius iš maišytuvo į didelį dubenį ir įpilkite ledinio vandens.
    4. Sudėkite trupinius iš maišytuvo į didelį dubenį ir įpilkite ledinio vandens.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą suapvalinkite, sudėkite į plastikinį maišelį ir laikykite šaldytuve, kol bus paru...
    5. Minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą suapvalinkite, sudėkite į plastikinį maišelį ir laikykite šaldytuve, kol bus paruošta naudoti.
  • Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite 100 gramų sviesto, suberkite į jį 100 gramų cukraus, maišykite, kol cukrus ištirps.
    6. Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite 100 gramų sviesto, suberkite į jį 100 gramų cukraus, maišykite, kol cukrus ištirps.
  • Reklama
  • Suberkite cinamoną ir toliau virkite karamelinį padažą dar 3-4 minutes.
    7. Suberkite cinamoną ir toliau virkite karamelinį padažą dar 3-4 minutes.
  • Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite stambiais griežinėliais.
    8. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite stambiais griežinėliais.
  • Reklama
  • Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Ant paruošto dugno uždėkite sluoksnį karamelinio padažo – jis gana tirštas, todėl nelaba...
    9. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Ant paruošto dugno uždėkite sluoksnį karamelinio padažo – jis gana tirštas, todėl nelabai tepasi.
  • Ant padažo uždėkite obuolių skilteles.
    10. Ant padažo uždėkite obuolių skilteles.
  • Reklama
  • Tešlą išimkite iš šaldytuvo, kočėlu iškočiokite į maždaug 0,5-1 cm storio sluoksnį ir dėkite į formą ant obuolių griežinėlių, tešlos galu...
    11. Tešlą išimkite iš šaldytuvo, kočėlu iškočiokite į maždaug 0,5-1 cm storio sluoksnį ir dėkite į formą ant obuolių griežinėlių, tešlos galus atsargiai sukiškite giliai į formą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
  • Išimkite gatavą pyragą iš formos ir padėkite ant plokščio indo trapios tešlos puse žemyn, obuoliais į viršų ir šiek tiek atvėsinkite.
    12. Išimkite gatavą pyragą iš formos ir padėkite ant plokščio indo trapios tešlos puse žemyn, obuoliais į viršų ir šiek tiek atvėsinkite.
  • Tai yra tiesiog neįtikėtinai skanu! Gero apetito!
    13. Tai yra tiesiog neįtikėtinai skanu! Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai