Tarkuotas pyragas su avietėmis

Tarkuotas pyragas su avietėmis

3 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 50 min.

Apie receptą

Tarkuotas pyragas – buvo ypač populiarus sovietmečiu. Jis gali turėti bet kokį įdarą. Siūlau naudoti avietes ir gaminti tešlą su augaliniu aliejumi. Pyragui galite naudoti ir šviežių, ir šaldytų aviečių. Jei naudojate šaldytas avietes, tada prieš gamindami įdarą uogų neatšildykite. Prieš gaminant tešlą gerai atvėsinkite, kad įdaras sušiltų ir neištekėtų. Atkreipkite dėmesį į receptą!

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avietės
    300 gramų
  • Krakmolas
    2 šaukštai (1 šaukštelis įdarui, 1 šaukštelis
  • Cukrus
    200 gramų (100 gramų įdarui, 100 gramų
  • Kvietiniai miltai
    260~280 gramų (+ 1,5 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    100 mililitrų
  • Kepimo milteliai tešlai
    12 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Vanilinas
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Paruoškite įdarą. Avietes perkelkite į puodą. Įpilkite cukraus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps.
    2. Paruoškite įdarą. Avietes perkelkite į puodą. Įpilkite cukraus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps.
  • Reklama
  • Kai masė taps vienalytė, nukelkite nuo ugnies, suberkite krakmolą. Greitai išmaišykite, vėl užvirkite, užvirkite.
    3. Kai masė taps vienalytė, nukelkite nuo ugnies, suberkite krakmolą. Greitai išmaišykite, vėl užvirkite, užvirkite.
  • Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
    4. Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
  • Reklama
  • Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vanile.
    5. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vanile.
  • Įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite.
    6. Įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, krakmolą.
    7. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, krakmolą.
  • Pradėkite minkyti tešlą šakute. Kai tik pradės kauptis. Minkyti rankomis.
    8. Pradėkite minkyti tešlą šakute. Kai tik pradės kauptis. Minkyti rankomis.
  • Reklama
  • Paruoštą tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis. 2/3 suvynioti į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
    9. Paruoštą tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis. 2/3 suvynioti į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
  • Į 1/3 tešlos dalį įberkite 1,5 arbatinį šaukštelį miltų ir įmaišykite.
    10. Į 1/3 tešlos dalį įberkite 1,5 arbatinį šaukštelį miltų ir įmaišykite.
  • Reklama
  • Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
    11. Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
  • Pasibaigus laikui, didžiąją dalį tešlos išimkite iš šaldytuvo. Įdėkite jį į kepimo indą. Tepkite rankomis, suformuodami pagrindą ir šonus.
    12. Pasibaigus laikui, didžiąją dalį tešlos išimkite iš šaldytuvo. Įdėkite jį į kepimo indą. Tepkite rankomis, suformuodami pagrindą ir šonus.
  • Išdėliokite įdarą. Išlyginkite.
    13. Išdėliokite įdarą. Išlyginkite.
  • Reklama
  • Mažesnę tešlos dalį išimkite iš šaldiklio ir sutarkuokite stambia tarka ant įdaro. Pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ...
    14. Mažesnę tešlos dalį išimkite iš šaldiklio ir sutarkuokite stambia tarka ant įdaro. Pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
  • Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Palikti atvėsti formoje.
    15. Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Palikti atvėsti formoje.
  • Tada išimkite iš formos ir patiekite.
    16. Tada išimkite iš formos ir patiekite.
  • Skanaus!
    17. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai