Tarkuotas pyragas su avietėmis
3 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 50 min.
Apie receptą
Tarkuotas pyragas – buvo ypač populiarus sovietmečiu. Jis gali turėti bet kokį įdarą. Siūlau naudoti avietes ir gaminti tešlą su augaliniu aliejumi. Pyragui galite naudoti ir šviežių, ir šaldytų aviečių. Jei naudojate šaldytas avietes, tada prieš gamindami įdarą uogų neatšildykite. Prieš gaminant tešlą gerai atvėsinkite, kad įdaras sušiltų ir neištekėtų. Atkreipkite dėmesį į receptą!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės300 gramų
-
Krakmolas2 šaukštai (1 šaukštelis įdarui, 1 šaukštelis
-
Cukrus200 gramų (100 gramų įdarui, 100 gramų
-
Kvietiniai miltai260~280 gramų (+ 1,5 šaukštai
-
Augalinis aliejus100 mililitrų
-
Kepimo milteliai tešlai12 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Vanilinaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Paruoškite įdarą. Avietes perkelkite į puodą. Įpilkite cukraus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps.
-
Reklama
-
3. Kai masė taps vienalytė, nukelkite nuo ugnies, suberkite krakmolą. Greitai išmaišykite, vėl užvirkite, užvirkite.
-
4. Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
-
Reklama
-
5. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vanile.
-
6. Įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, krakmolą.
-
8. Pradėkite minkyti tešlą šakute. Kai tik pradės kauptis. Minkyti rankomis.
-
Reklama
-
9. Paruoštą tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis. 2/3 suvynioti į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
-
10. Į 1/3 tešlos dalį įberkite 1,5 arbatinį šaukštelį miltų ir įmaišykite.
-
Reklama
-
11. Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
-
12. Pasibaigus laikui, didžiąją dalį tešlos išimkite iš šaldytuvo. Įdėkite jį į kepimo indą. Tepkite rankomis, suformuodami pagrindą ir šonus.
-
13. Išdėliokite įdarą. Išlyginkite.
-
Reklama
-
14. Mažesnę tešlos dalį išimkite iš šaldiklio ir sutarkuokite stambia tarka ant įdaro. Pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
-
15. Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Palikti atvėsti formoje.
-
16. Tada išimkite iš formos ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama