Šviežių uogų kompotas

Šviežių uogų kompotas

5 (2 įvertinimai)

20 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Kompotas – tai desertinis gėrimas, ruošiamas iš įvairių uogų ar vaisių. Šiame recepte numatyta paruošti kompotą iš juodųjų serbentų, braškių, slyvų ir obuolių. Ypač vasarą populiarus kompotas iš šviežių uogų, nes per karštį niekas taip neatvėsina, kaip taurė natūralaus gaiviojo gėrimo iš šviežių uogų. Mūsų šeimoje taip pat žiemą verdu kompotą (iš šaldytų uogų), skonis toks pat puikus.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Uogos
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    2 litrai
  • Juodieji serbentai
    1 puodelis
  • Obuoliai
    2 vnt
  • Braškės
    8 vnt
  • Slyva
    10 vnt
  • Cukrus ir citrinos rūgštis
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Dedame vandenį ant ugnies, ruošiame uogas ir vaisius. Kompotui tai gali būti bet kokios uogos pagal skonį. Šiuo atveju paėmėme juoduosius...
    1. Dedame vandenį ant ugnies, ruošiame uogas ir vaisius. Kompotui tai gali būti bet kokios uogos pagal skonį. Šiuo atveju paėmėme juoduosius serbentus ir braškes, papildėme obuoliais ir slyvomis.
  • Kruopščiai nuplaukite juoduosius serbentus, pašalinkite visus galiukus ir kitas nereikalingas šiukšles, kurias galite aptikti. Sudėkite u...
    2. Kruopščiai nuplaukite juoduosius serbentus, pašalinkite visus galiukus ir kitas nereikalingas šiukšles, kurias galite aptikti. Sudėkite uogas į vandenį, užvirkite.
  • Reklama
  • Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, o pačius vaisius sudėkite į vandenį.
    3. Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, o pačius vaisius sudėkite į vandenį.
  • Supjaustome braškes ir dedame į puodą.
    4. Supjaustome braškes ir dedame į puodą.
  • Reklama
  • Obuolius taip pat tinkamai nuplauname, nuimame uodegas, išpjauname kotelių vietas. Obuolius galima imti bet kokios veislės, supjaustyti į...
    5. Obuolius taip pat tinkamai nuplauname, nuimame uodegas, išpjauname kotelių vietas. Obuolius galima imti bet kokios veislės, supjaustyti į 4 dalis ir sudėti į bendrą puodą.
  • Vandenį su uogomis ir vaisiais užvirinkite, įberkite cukraus ir šiek tiek citrinos rūgšties pagal skonį, virkite ant silpnos ugnies apie ...
    6. Vandenį su uogomis ir vaisiais užvirinkite, įberkite cukraus ir šiek tiek citrinos rūgšties pagal skonį, virkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes.
  • Reklama
  • Išjunkite ir leiskite pastovėti, kol visiškai atvės.
    7. Išjunkite ir leiskite pastovėti, kol visiškai atvės.
  • Atvėsinkite iki norimos temperatūros ir patiekite.
    8. Atvėsinkite iki norimos temperatūros ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai