Šviežių uogų kompotas
5 (2 įvertinimai)
20 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kompotas – tai desertinis gėrimas, ruošiamas iš įvairių uogų ar vaisių. Šiame recepte numatyta paruošti kompotą iš juodųjų serbentų, braškių, slyvų ir obuolių. Ypač vasarą populiarus kompotas iš šviežių uogų, nes per karštį niekas taip neatvėsina, kaip taurė natūralaus gaiviojo gėrimo iš šviežių uogų. Mūsų šeimoje taip pat žiemą verdu kompotą (iš šaldytų uogų), skonis toks pat puikus.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo2 litrai
-
Juodieji serbentai1 puodelis
-
Obuoliai2 vnt
-
Braškės8 vnt
-
Slyva10 vnt
-
Cukrus ir citrinos rūgštispagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Dedame vandenį ant ugnies, ruošiame uogas ir vaisius. Kompotui tai gali būti bet kokios uogos pagal skonį. Šiuo atveju paėmėme juoduosius serbentus ir braškes, papildėme obuoliais ir slyvomis.
-
2. Kruopščiai nuplaukite juoduosius serbentus, pašalinkite visus galiukus ir kitas nereikalingas šiukšles, kurias galite aptikti. Sudėkite uogas į vandenį, užvirkite.
-
Reklama
-
3. Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, o pačius vaisius sudėkite į vandenį.
-
4. Supjaustome braškes ir dedame į puodą.
-
Reklama
-
5. Obuolius taip pat tinkamai nuplauname, nuimame uodegas, išpjauname kotelių vietas. Obuolius galima imti bet kokios veislės, supjaustyti į 4 dalis ir sudėti į bendrą puodą.
-
6. Vandenį su uogomis ir vaisiais užvirinkite, įberkite cukraus ir šiek tiek citrinos rūgšties pagal skonį, virkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes.
-
Reklama
-
7. Išjunkite ir leiskite pastovėti, kol visiškai atvės.
-
8. Atvėsinkite iki norimos temperatūros ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama