Šviežių grybų sriuba

Šviežių grybų sriuba

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Tikriems grybų ir visokių patiekalų su jais gerbėjams rekomenduoju peržiūrėti šį receptą! Čia yra stulbinančiai apetitą keliantis, neįtikėtinai skanus ir labai lengvai vykdomas sriubos receptas. Labai dažnai šeimininkės sezono metu naudoja džiovintus arba šaldytus grybus. Šiuo atveju noriu parodyti, kaip iš šviežių pievagrybių ir daržovių pasigaminti trintą sriubą. Pagardinta grietinėle, yra nuostabi. Ši sriuba bus puikus pasirinkimas pietums, todėl rekomenduoju įsidėmėti receptą.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grybai
    450 gramų
  • Svogūnas
    2 vnt
  • Morkos
    2 vnt
  • Pastarnoko arba petražolių šaknis
    1 vnt (neprivaloma)
  • Bulvės
    600 gramų
  • Grietinėlė
    500 mililitrų
  • Aliejus
    1 šaukštas
  • Druska, pipirai, žolelės
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nulupkite ir supjaustykite bulves, morkas ir šiek tiek petražolių šaknų. Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies.
    1. Nulupkite ir supjaustykite bulves, morkas ir šiek tiek petražolių šaknų. Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies.
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
    2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus grybus. Toliau kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
    3. Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus grybus. Toliau kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
  • Kai daržovės bus paruoštos, nupilkite nuo jų vandenį. Galite palikti šiek tiek vandens, jei manote, kad sriuba gali būti per tiršta.
    4. Kai daržovės bus paruoštos, nupilkite nuo jų vandenį. Galite palikti šiek tiek vandens, jei manote, kad sriuba gali būti per tiršta.
  • Reklama
  • Grybus ir svogūnus sudėkite į puodą.
    5. Grybus ir svogūnus sudėkite į puodą.
  • Ir trintuvu viską sutriname iki tyrelės.
    6. Ir trintuvu viską sutriname iki tyrelės.
  • Reklama
  • Supilkite grietinėlę.
    7. Supilkite grietinėlę.
  • Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
    8. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  • Reklama
  • Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens, kuriame virė daržovės. Kai sriuba pasieks norimą konsistenciją, dėkite ant ugnies ir užvirink...
    9. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens, kuriame virė daržovės. Kai sriuba pasieks norimą konsistenciją, dėkite ant ugnies ir užvirinkite (virti nereikia!).
  • Ir patiekti galite iš karto, pasirinktinai pridedant šviežių žolelių ar naminių skrebučių. Gero apetito!
    10. Ir patiekti galite iš karto, pasirinktinai pridedant šviežių žolelių ar naminių skrebučių. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai