Šventinis silkės užkandis
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Na, o kas nemėgsta silkės užkandžių? Ant šventinio stalo silkė turi būti ne tik skani, bet ir patiekta įdomiai. Silkės užkandis neįprastas, skanus ir atrodo labai gražiai. Daugelis žmonių mėgsta silkių patiekalus, sunku įsivaizduoti šventinį stalą be šio skanaus užkandžio. Siūlau jums labai įdomų silkės užkandžio gaminimo receptą. Šį skanų užkandį paruošti nėra sunku, tačiau svarbiausia, kad supjaustytas jis atrodytų labai įspūdingai ir gražiai. Ir aš jums papasakosiu, kaip paruošti silkės užkandį šventiniam stalui, ir išsamiai parodysiu nuotraukose. Paruoškite silkės užkandį ir nustebinkite svečius įdomiais patiekalais.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sūdyta silkė1 vnt
-
Virtas kiaušinis1 vnt
-
Virtos morkos1 vnt
-
Saldžioji paprika1/2 vnt
-
Raudonasis svogūnas1/2 vnt
-
Marinuotas agurkas1~2 vnt (arba raugintas)
-
Želatina15 gramų
-
Vanduo40 mililitrų
-
Grietinė200 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Citrinų sultys1/2 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus1/2 šaukšto
-
Krapai1 saujelė
Gaminimo eiga
-
1. Silkę atskiriame į dvi filė, išimame stuburą ir visus kaulus.
-
2. Kiaušinį, svogūną, paprikas ir morką supjaustykite mažais kubeliais. O dalį žalumynų smulkiai supjaustome.
-
Reklama
-
3. Agurką supjaustykite plonais griežinėliais.
-
4. Želatiną užpilkite virintu vandeniu ir padėkite į vandens vonią (kol ji visiškai ištirps).
-
Reklama
-
5. Dubenyje sumaišykite pjaustytas daržoves, žoleles ir kiaušinį. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite grietinę, augalinį aliejų, citrinos sultis ir želatiną. Išmaišykite.
-
6. Vieną filė dalį dėkite ant maistinės plėvelės, o pusę želė masės išklokite su daržovėmis.
-
Reklama
-
7. Ant viršaus dėkite susmulkintą agurką ir likusią želė masę. Tada – antroji filė dalis.
-
8. Užkandį suvyniojame į plėvelę kaip vyniotinį ir dedame į šaldytuvą porai valandų, geriausia nakčiai.
-
Reklama
-
9. Gatavą užkandį išimame iš šaldytuvo. Nuimkite plėvelę ir aštriu peiliu supjaustykite mažais sluoksniais, papuoškite krapais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama