Šarlotė su obuoliais ir morengu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šarlotė su obuoliais ir morengu yra labai įdomi visų mėgstamo obuolių pyrago versija. Viršutinis sluoksnis padengtas išplaktais kiaušinių baltymais, kad susidarytų bezės sluoksnis, o obuolių sluoksnis yra gaivus ir kvapnus. Ingredientų kiekis recepte yra skirtas 26 cm skersmens formelei. Kad baltymai gerai išsiplaktų, pirmiausia juos reikia atvėsinti ir, žinoma, neturi pakliūti nė lašo trynio atsiskyrimo metu. Cukrų galima pakeisti cukraus pudra. Siekiant stabilumo, į baltymus rekomenduojama įberti žiupsnelį druskos. Obuolius sudedu į sietelį, kad pasišalintų sulčių perteklius. Sėkmės ir gero apetito!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukrus250 gramų (100 tešloje, 150 meringe)
-
Miltai200 gramų
-
Tryniai3 vnt
-
Sviestas100 gramų
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Baltymai3 vnt (morengui)
-
Obuoliai3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Trynius sutrinkite su cukrumi ir minkštu sviestu.
-
2. Suberkite miltus.
-
Reklama
-
3. Užminkykite vidutinio tankumo tešlą.
-
4. Tešlą paskirstykite į formą žemomis kraštinėmis.
-
Reklama
-
5. Tešlą dedame į šaldytuvą, o šiuo metu keptuvėje su sviestu troškiname obuolius.
-
6. Baltymus išplakti iki stabilių putų.
-
Reklama
-
7. Pirmiausia kepkite plutą 15 minučių, kol švelniai apskrus. Tada išdėliokite obuolius.
-
8. Ant obuolių sudėkite kiaušinių baltymus ir kepkite 150 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
-
Reklama
-
9. Pyragas paruoštas.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama