Šarlotė su obuoliais ir morengu

Šarlotė su obuoliais ir morengu

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Šarlotė su obuoliais ir morengu yra labai įdomi visų mėgstamo obuolių pyrago versija. Viršutinis sluoksnis padengtas išplaktais kiaušinių baltymais, kad susidarytų bezės sluoksnis, o obuolių sluoksnis yra gaivus ir kvapnus. Ingredientų kiekis recepte yra skirtas 26 cm skersmens formelei. Kad baltymai gerai išsiplaktų, pirmiausia juos reikia atvėsinti ir, žinoma, neturi pakliūti nė lašo trynio atsiskyrimo metu. Cukrų galima pakeisti cukraus pudra. Siekiant stabilumo, į baltymus rekomenduojama įberti žiupsnelį druskos. Obuolius sudedu į sietelį, kad pasišalintų sulčių perteklius. Sėkmės ir gero apetito!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukrus
    250 gramų (100 tešloje, 150 meringe)
  • Miltai
    200 gramų
  • Tryniai
    3 vnt
  • Sviestas
    100 gramų
  • Kepimo milteliai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Baltymai
    3 vnt (morengui)
  • Obuoliai
    3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Trynius sutrinkite su cukrumi ir minkštu sviestu.
    1. Trynius sutrinkite su cukrumi ir minkštu sviestu.
  • Suberkite miltus.
    2. Suberkite miltus.
  • Reklama
  • Užminkykite vidutinio tankumo tešlą.
    3. Užminkykite vidutinio tankumo tešlą.
  • Tešlą paskirstykite į formą žemomis kraštinėmis.
    4. Tešlą paskirstykite į formą žemomis kraštinėmis.
  • Reklama
  • Tešlą dedame į šaldytuvą, o šiuo metu keptuvėje su sviestu troškiname obuolius.
    5. Tešlą dedame į šaldytuvą, o šiuo metu keptuvėje su sviestu troškiname obuolius.
  • Baltymus išplakti iki stabilių putų.
    6. Baltymus išplakti iki stabilių putų.
  • Reklama
  • Pirmiausia kepkite plutą 15 minučių, kol švelniai apskrus. Tada išdėliokite obuolius.
    7. Pirmiausia kepkite plutą 15 minučių, kol švelniai apskrus. Tada išdėliokite obuolius.
  • Ant obuolių sudėkite kiaušinių baltymus ir kepkite 150 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
    8. Ant obuolių sudėkite kiaušinių baltymus ir kepkite 150 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
  • Reklama
  • Pyragas paruoštas.
    9. Pyragas paruoštas.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai