Braškių vynas
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Braškių vynas yra labai skanus ir aromatingas gėrimas, kurį mėgsta daugelis. Jo receptas iš tikrųjų yra gana paprastas, todėl net ir nelabai patyrę vyndariai gali jį paruošti. Atlikus šiame recepte aprašytus žingsnius, gausite 16–18 laipsnių stiprumo braškių vyną. Jei pageidaujate silpnesnio vyno, ruošimo pradžioje įpilkite dvigubai daugiau vandens. Tokiu atveju gausite vyną, kuriame yra 10–12 laipsnių stiprumo. Šio vyno galiojimo laikas yra 6–8 mėnesiai, o spirituotas vynas gali stovėti 1–1,5 metų. Vyno gaminimo iš braškių ypatybė yra ta, kad jas reikia nuplauti, nes vynas iš jų įgis nemalonų žemišką skonį, kuris vargu ar kam patiks.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Razinos100 gramų
-
Braškės3 kilogramai
-
Cukrus2 kilogramai
-
Vanduo3 litrai
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite braškes, nukoškite ir sutrinkite jas rankomis. Vynui gaminti naudokite tik prinokusias uogas. Cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje, gautą cukraus sirupą sumaišykite su braškių minkštimu. Norėdami pagerinti fermentaciją, įdėkite šiek tiek razinų, jose esančios vyno mielės skatina fermentaciją.
-
2. Gautą braškių misą supilkite į tinkamą indą (geriausia nerūdijančio plieno arba stiklo). Pripildykite jį iki ¾, kad fermentacijos metu misa neišsilietų per indo kraštus. Uždenkite indą marle ir padėkite tamsioje vietoje fermentacijai 5–7 dienoms. Kambario temperatūra turėtų būti 16–25 °C. Būtinai pamaišykite misą kartą per dieną nerūdijančio plieno arba medine mentele.
-
Reklama
-
3. Po 5–7 dienų turėtų pasirodyti fermentacijos požymiai (putos paviršiuje, šnypštimas, misos kvapas). Dabar nupilkite sultis, atskirdami jas nuo nuosėdų. Likusias nuosėdas perkoškite per storą sietelį arba marlę.
-
4. Visas gautas sultis supilkite į stiklinį butelį arba stiklainį, užsukite vandens sandariklį. Ir vėl padėkite į tamsią vietą, kurioje temperatūra būtų 18–23 °C.
-
Reklama
-
5. Po 5–7 savaičių pagrindinė fermentacija sustos, misa taps skaidri, o apačioje atsiras tirštų nuosėdų. Gavote jaunų braškių vyno, nupilkite jį be nuosėdų per vamzdelį.
-
6. Supilkite braškių vyną į tinkamą laikyti indą. Sandariai užsukite. Padėkite į rūsį (arba šaldytuvą) 8–12 °C temperatūroje brandinimui. Tokiose sąlygose laikykite mažiausiai 65 dienas, ir vyno skonis žymiai pagerės. Braškių vynas paruoštas gerti!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama