Marinuoti agurkai su actu ir degtine

Marinuoti agurkai su actu ir degtine

3.6 (17 įvertinimai)

2 Porcijos
6 val.

Apie receptą

Traškūs ir kvapnūs marinuoti agurkai su actu ir degtine bus geriausias užkandis ant jūsų stalo žiemą. Marinuoti agurkai su actu ir degtine yra ne tik užkandis, bet ir geriausias priedas prie bet kokių garnyrų žiemą. Agurkai išeina traškūs ir kvapnūs, degtinė visai nesijaučia, o tiesiog veikia kaip papildomas konservantas. Tokie agurkai idealiai laikomi bute.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    1 kilogramas
  • Degtinė
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Saldžiosios paprikos
    20 gramų
  • Česnakai
    4 skiltelės
  • Lauro lapas
    4 vnt
  • Juodieji pipirai
    12 vnt
  • Krapai su koteliais
    4 vnt
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas
  • Druska
    2 šaukštai
  • Actas 9%
    2 šaukštai
  • Vanduo
    1 litras
  • Vyšnių lapai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Į švaraus, sterilizuoto stiklainio dugno suberkite prieskonius – pipirų žirnelius, lauro lapą, česnako skilteles, įdėkite nedidelį gabalė...
    2. Į švaraus, sterilizuoto stiklainio dugno suberkite prieskonius – pipirų žirnelius, lauro lapą, česnako skilteles, įdėkite nedidelį gabalėlį saldžiosios paprikos dėl skonio.
  • Reklama
  • Jei norite, pridėkite krapų, vyšnių lapelius.
    3. Jei norite, pridėkite krapų, vyšnių lapelius.
  • Nuplautus agurkus sudėkite į stiklainius. Jei kaklelio gale agurkai netelpa, galite juos perpjauti per pusę.
    4. Nuplautus agurkus sudėkite į stiklainius. Jei kaklelio gale agurkai netelpa, galite juos perpjauti per pusę.
  • Reklama
  • Iš vandens, druskos, cukraus išvirkite marinatą. Leiskite užvirti, supilkite actą ir degtinę. Išmaišykite, leiskite vėl užvirti. Nuimkite...
    5. Iš vandens, druskos, cukraus išvirkite marinatą. Leiskite užvirti, supilkite actą ir degtinę. Išmaišykite, leiskite vėl užvirti. Nuimkite nuo ugnies.
  • Agurkus užpilkite karštu marinatu.
    6. Agurkus užpilkite karštu marinatu.
  • Reklama
  • Agurkų stiklainius sudėkite į puodą su šiltu vandeniu ir sterilizuokite agurkus 5 minutes. Po stiklainiais padėkite audeklą, kad stiklas ...
    7. Agurkų stiklainius sudėkite į puodą su šiltu vandeniu ir sterilizuokite agurkus 5 minutes. Po stiklainiais padėkite audeklą, kad stiklas nesprogtų.
  • Užsukite stiklainius, užklokite ir leiskite atvėsti.
    8. Užsukite stiklainius, užklokite ir leiskite atvėsti.
  • Reklama
  • Lengvo pasiruošimo!
    9. Lengvo pasiruošimo!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (17 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai