Marinuoti agurkai su actu ir degtine
3.6 (13 įvertinimai)
2 Porcijos
6 val.
Apie receptą
Traškūs ir kvapnūs marinuoti agurkai su actu ir degtine bus geriausias užkandis ant jūsų stalo žiemą. Marinuoti agurkai su actu ir degtine yra ne tik užkandis, bet ir geriausias priedas prie bet kokių garnyrų žiemą. Agurkai išeina traškūs ir kvapnūs, degtinė visai nesijaučia, o tiesiog veikia kaip papildomas konservantas. Tokie agurkai idealiai laikomi bute.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai1 kilogramas
-
Degtinė2 arbatiniai šaukšteliai
-
Saldžiosios paprikos20 gramų
-
Česnakai4 skiltelės
-
Lauro lapas4 vnt
-
Juodieji pipirai12 vnt
-
Krapai su koteliais4 vnt
-
Cukrus1 valgomasis šaukštas
-
Druska2 šaukštai
-
Actas 9%2 šaukštai
-
Vanduo1 litras
-
Vyšnių lapaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Į švaraus, sterilizuoto stiklainio dugno suberkite prieskonius – pipirų žirnelius, lauro lapą, česnako skilteles, įdėkite nedidelį gabalėlį saldžiosios paprikos dėl skonio.
-
Reklama
-
3. Jei norite, pridėkite krapų, vyšnių lapelius.
-
4. Nuplautus agurkus sudėkite į stiklainius. Jei kaklelio gale agurkai netelpa, galite juos perpjauti per pusę.
-
Reklama
-
5. Iš vandens, druskos, cukraus išvirkite marinatą. Leiskite užvirti, supilkite actą ir degtinę. Išmaišykite, leiskite vėl užvirti. Nuimkite nuo ugnies.
-
6. Agurkus užpilkite karštu marinatu.
-
Reklama
-
7. Agurkų stiklainius sudėkite į puodą su šiltu vandeniu ir sterilizuokite agurkus 5 minutes. Po stiklainiais padėkite audeklą, kad stiklas nesprogtų.
-
8. Užsukite stiklainius, užklokite ir leiskite atvėsti.
-
Reklama
-
9. Lengvo pasiruošimo!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (13 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama